• 15
    dünya futbol tarihinin en önemli maçı.

    messi ve arjantin kazanırsa goat tartışması bir daha açılmamak üzere biter. bence sonuçtan bağımsız zaten messi bu sporun goat'ıdır ama kazanırsa en azılı ronaldocular da kabul edecektir. etmeseler bile argümanları kalmıyor.

    öbür taraftan mbappe ve fransa kazanırsa 23 yaşında 2 dünya kupası sahibi bir adam olacak. kariyeri bitmeden 3-4 ucl kazanır ve 4-5 ballon d'or alırsa mbappe de bu tartışmaya girer jordan vs kobe'ye katılan lebron james gibi.

    fransa turnuva öncesinde benzema, kante, pogba, kimbempe gibi etrafına meksika'yı dizsen kupa favorisi olacak oyunculardan eksikken bile güle oynaya finale çıktı.

    öyle güçlü kadrosu var.

    şimdi kağıt üzerinde fransa daha favori olabilir ama arjantin'de çok daha yüksek konsantrasyon, istek ve arzu var. kadro arjantin ve messi için kendini feda edebilecek oyuncularla kurulu. messi'nin son dünya kupası ve diğerlerinin de hayatlarının sonuna kadar bu fırsatı bir kere daha yakalayabileceğini sanmıyorum. hepsi de bunun farkında. son bir maç ve tarih yazma fırsatı.

    fransa ise afrika kökenli oyuncuların olduğu, nispeten daha rahat kafada ve son şampiyon unvanıyla oynayacak bir takım. daha yetenekli, daha çok çeşitli hücumlarla gol atabilecek, mbappe'yi durdursan giroud ile, dembele ile, griezman ile atabilecek, hatta duran toptan tehlikeli olabilecek bir takım.

    arjantin finale kadar topla karışık rakibe sert oynayarak geldi. bu oyuna devam edeceklerdir. turnuva boyunca hakemler sertliğe izin verdi, bu yönetim devam ederse ben arjantinli oyuncuların fransızları sertlikleriyle yıldıracağını düşünüyorum. kırmızı kart görüp eksik kalmadığı sürece arjantin sonuna kadar maçın içinde olacaktır.

    yalnız ilk golü fransa atarsa arjantin dağılabilir. bunun dışında maçı da zaten ilk golü atan takımın kazanacağını düşünüyorum. gol çok erken gelmezse.

    erken gelecek gol ise bu kez yine 3-2 gibi skorları getirebilir.

    0-0 da bitse 4-4 de bitse çok güzel bir maç olacağını düşünüyorum.

    kalbim messi ve arjantin'den yana. bu hikâye güzel bitmeli.
App Store'dan indirin Google Play'den alın