• 55
    galatasaray ile yaptığım kariyerin ilk sezonunu bitirmek üzere olduğum oyun. kısa kısa takımımıza ve sezonuma dair bilgiler vereceğim.

    32 maç yaptım. 27 galibiyet, 2 beraberlik, 3 mağlubiyet ile devam ediyorum. 3 mağlubiyetin nedeni dengeli gidilmesi gereken maçlara önde basalım, kuş uçurmayalım zihniyetiyle çıkmam. böyle çıkmadığım, akıllı olduğum ilk maçta fenerbahçe'ye 22. saniyede kırmızı kart görmesi de eklenince 6 atmış bulundum, o defter de kapandı.

    takımın sol tarafı allah'a emanet. emre taşdemir'i tıpkı okan buruk gibi ben de mezardan çıkarttım, kendisi bol bol sakatlansa da 16 maçta 6.91 rating tutturarak kuleden dönen var dedi. ama tabii ki kendisine güvenemediğim için sözleşme imzalamadım. sonraki sezon eren elmalı* ile anlaştım. süleyman luş ve kazımcan'dan birisi kiralık gidecek, bonservis veren varsa satılacaklar. sol tarafı yerli yapmış olacağım.

    stoperler gayet yeterli. metehan ve emin yanında abdülkerim veya nelsson varsa sırıtmıyor doğru rolde. emin oyun kurucu stoper ise yanındaki stoperin muhakkak kesici olması gerekiyor. metehan'ın da standart stoper - kesici rolünde oynaması, yanındaki stoperin savunma rolünde oynaması gerekiyor. ali yeşilyurt da şampiyonluğu garantilediğimde şans bulacak, umutluyum.

    orta saha gerçekten güzel. hamza yetenekli, as oyuncular zaten klas, berkan ön liberoda veya orta sahada savaşçı orta saha rolünde çok iyi iş yapıyor.

    ileride icardi, kerem, yunus üçlüsü mükemmel. yunus'u 19.5 milyon euro'ya gönderince sağ tarafı yusuf'a verdim. o da aynı kalitede iş yapıyor. benim için sürpriz yumurta barış alper yılmaz oldu. galatasaray sözlük'teki birçok yazar gibi bu çocuğun forvet oynaması gerektiğini düşünüyordum, kendisi forvette 22 maçta 10 gol 1 asist istatistiği ile oynuyor, çok memnunum. altyapıdan dünyanın en iyi forvetini denk düşürmüş olmasam seneye muhtemelen as forvet olurdu ama şu an emin değilim.

    oyunculara gelirsek, icardi'yi kimse tutamıyor. yakaladığını atıyor, fırsatçı golcü rolünde rakibi yok.
    oliveira tam bir teknik üstünlük. duran topları, derin topları mükemmel kullanıyor.
    kerem soldan içeri yırta yırta giriyor. boş koşularını çaprazından oliveira gördükçe değerlendiriyor.
    torreira tam bir köpekbalığı, 2 gol 5 asistle de şaşırttı beni. savaşçı orta saha savunma rolüyle oynuyor ön liberoda, buna rağmen 7 gole katkı şaşırtıcı.
    oyundaki kötü profiline rağmen sacha boey'e hücuma çıkma, hızıyla rakibini ekarte etme gibi özellikler kazandırabilirseniz çok verim alıyorsunuz. 28 maçta 1 gol 9 asist ile oynuyor ancak profili çok parlak değil. salt savunma beki gibi yapılmış boey, ben buna katılmıyorum.

    kiradan döneceklerle kadro tamamlanacak, çiko-morutan-mustafa-emre gibi oyuncuların hepsine şans vermeyi düşünüyorum. oturmuş oyun sistemi, iyi kadroyu çok iyi gösteriyor. yolun sonu şampiyonluk olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın