resim
Lionel Andrés Messi Cuccitini
Takım:Miami
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:36
Boy:1.70
Uyruk:Arjantin
  • 3219
    muhtemelen finalde karşısına bölüm sonu canavarı gibi fransa dikileceğinden kupayı kazanamayacak. kazansın isterim o ayrı ancak maalesef gerçekler öyle değil.

    ronaldo'nun bu sene yaşadıkları ve elendigindeki durumu beni gerçekten üzdü. bu iki muhteşem adam hayatımızın en inanılmaz rekabetini izletti bize. en üzücü kısım artık ikisinin de çok yaşlanmış olması. bakmayın burda messi övdüğümüze, messi hala messi ancak yıllar ondan da çok şey götürmüş durumda. eskiden yanından koşarak geçtiği adamlarla artık o kadar rahat başa çıkamıyor. eskiden üç dört kişinin içinde attığı çalımları artık çok nadiren atabiliyor. klası duruyor ama hızı ve çevikliği azaldıkça eskiden yaptıklarını o kadar sık yapamaz oluyor.

    ronaldo da aynı durumda. o belli bir yaştan sonra tamamen fiziğe dayalı bir santrafor futboluna evrildiği ve messiden iki yaş büyük olduğu için etki çok daha bariz. yine de düzgün bir takıma gidebilirse (mesela galatasaray) eski ronaldodan esintiler sunacagina eminim.

    ikisini ve ikisinin rekabetini prime dönemlerinde izleyebildiğim için her gün mutlu oluyorum. dünya böyle bir rekabeti bir daha zor görür. bu kadar komple iki futbolcuyu da bir daha zor görür. burda messiyi ya da ronaldo'yu boklayanlara bakmayın, muhtemelen rekabeti ya da bu adamların futbolda marka olmaya başladıkları yılları hiç izlemediler. bir birinin bir digerinin rekabette öne geçmesinin keyfini süremediler. bu iki muhteşem adamın bir hollywood senaryosundan çıkma olsa bu kadar olur denilecek öyküsünü doğru düzgün takip bile etmediler. kör fanatizmle messi ya da ronaldo bokluyorlar ancak bu şekilde sadece kendi cehaletleri ortaya çıkıyor.

    belki de futbol tarihinin en şanslı nesillerinden biri olan bizler canlı canlı izledik, canlı canlı şahit olduk. inanilmaz mutlu olmamıza rağmen bu rekabetin artık sonuna gelinmesi ve bu adamların artık yaşlanması çok can yakıcı. keşke son bir dans olsa da ikisini bir de aynı takımda izleyebilsek.

    umarım finali arjantin kazanır, şanslarını epey düşük görüyorum ama yine de messiden umut kesilmez. kazanamasa da canı sağolsun buraya kadar gelmesi de büyük basariydi.

    bu iki adam bıraktıktan sonra futbol asla eskisi gibi olmayacak. hala vakit varken ikisini de izleyip tadını çıkarın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın