resim
Metehan Baltacı
Takım:Galatasaray
Mevki:Stoper
Yaş:21
Boy:1.89
Uyruk:Türkiye
  • 107
    iki veya üç sezon boyunca sabit bir takıma kiralandıktan sonra galatasaray futbol takımı'nda uzun yıllar stoper rotasyonunda bulunabilecek futbolcu. kendisini marcao tarzı bir stoperle kullanmanın faydalı olduğuna inanıyorum. metehan'ın kesici olduğu bir ikilide sol stoperin oyun kurucu özellikte ve arkaya atılacak topları takip eder nitelikte olması takım savunmasına da fayda sağlar.

    ahmet çalık, sefa özdemir, gökay güney, valentine ozornwafor, alpaslan öztürk aklıma gelen galatasaray stoper rotasyonuna düşünülmüş isimler. sefa, gökay, ozornwafor gibi isimleri hemen hemen hiç izlemedik. ahmet ve alpaslan'ın galatasaray için yeterli olmadığına kanaat getirdik. metehan'da ise, üç aşağı beş yukarı neyin ne olabileceğini biliyoruz. galatasaray sözlük kamuoyu anladığım kadarıyla bu futbolcunun kesici bir stoper olduğu konusunda hemfikir. galatasaray dördüncü stoperini kendi bünyesinden çıkartabilmeli. bu futbolcular galatasaray kulübesine fazla, ilk on birine eksik geldiğinde bu futbolcuları bir alt seviyeye para kazanarak gönderebilmeli. yeterli oyuncu zaten formayı alacaktır.

    rahmetli ahmet çalık'a 900.000 euro vermeyi taahhüt etmiştik. alpaslan kuvvetle muhtemel daha az alıyordur ancak metehan'ın bu futbolculardan çok çok daha azına oynadığını düşünüyorum. bu futbolculara sağlam altyapı eğitimi vermek ilk adım olmalı. ikinci adım da bu futbolculara 18-21 yaş arası profesyonel düzeyde futbol oynatmak olmalı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın