• 10
    özellikle galatasaray’da artarak devam etmesini dilediğim fetiştir. taktik disiplin ile beraber türk futbolunun da kurtuluşudur.

    bu konuda çok eksiğiz, hem taraftar hem kulübün futbol aklı futbolcuların atletik performansını pek önemsemiyor. 2022 dünya kupasını açın bakın, sürpriz yaptı dediğimiz takımların çoğu yetenek eksiğini fiziksel anlamda diri kalıp kolektif oyunla süsleyen takımlardı.

    mesela yarı final yapan fas milli takımında fiziksel olarak sırıtan bir tane bile ilk 11 futbolcusu göremezsiniz. kilo olarak zayıf gözüküyorlar ama pres yoğunlukları gayet iyi. fas örneğini bilerek verdim çünkü atletizmden kastım “kas kütlesi” değil. futbol salt kuvvet oyunu değil nitekim. hız ve
    ivmeye de ihtiyacınız var.

    ben altyapı çıkışlı futbolcularımıza da önce fiziksel anlamda ne durumda diye bakıyorum. altyapıda spektaküler bir yetenek çıkarsak, örneğin yine bir arda turan kalibresi oyuncu çıkarmış olsak “haydi fizik kalitesi eksik kalsın” diyeceğim ama böyle spektaküler gençler de göremiyorum açıkçası.

    sözün özü o fetişe sahip taraftar ve zihniyetle yeniden avrupa kupalarına talip olabileceğiz. yetenekli ama fiziksel anlamda sıkıntılı topçularla edirne ötesinde mutlu olabileceğimizi sanmıyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın