• 6
    çağdaş scout faaliyetlerinde fizik unsuru tam da başlıkta istihza maksatlı kullanılan ifadeyle örtüşecek kadar ehemmiyet verilen, asli bir parametredir.

    futbolun son yıllardaki ciddi değişimine ve modernizasyonuna bağlı olarak oyunun icrasını gerçekleştirecek aktörlerde de fizik başta olmak üzere kimi temel beklentiler çok daha belirleyici hale geldi. özellikle avrupa kulüplerinin bu dönüşüme ayak uydurabilmiş olan büyük çoğunluğunda dümdüz bir nicel veri olan boy dahi bir transfer için müspet yahut menfi yönde belirleyici olabiliyor. uzun boylu, belli bir fiziki yeterliliği sağlayabilen oyuncular artık geride kalanlara kıyasla çok daha kolay pazar bulabilir durumdalar.

    bu demek değildir ki kısa, cılız fakat farklı yetenek ve özellikleriyle ön plana çıkan oyuncular artık futbolda olmayacak. hayır; hatta belki en iyiler arasında yer bulmaya devam da edecekler. burada mevzu galatasaray olunca, kulübün mevcut finansal pozisyonu da göz önünde bulundurularak, satışı arzu edilen oyunculara yatırım yaparken bilhassa avrupa pazarında daha rahat alıcı bulabilecek, zarar etme riskimizin daha düşük olduğu fiziki yeterliliği belli bir seviyenin üzerinde olan oyuncuları tercih etmenin daha makul göründüğü savunulmaktadır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın