• 1
    türk futbol taraftarının ömrünü çürüten şey. çocukluğuna inmek istiyorum bu insanların. adam hayalindeki futbolcuyu tarif ederken kendinden geçiyor, salyaları akıyor. iskeletin üzerinden şekillenen boğum boğum kasları resmen görüyorsunuz. asla anlayamıyorlar bir futbolcunun ayı gibi güçlü olmadan da üst seviyelere çıkabileceğini.

    kafada dogmatik tanımlar var. forvet dediğin lukaku, ibrahimovic, giroud gibi olacak. mertens iyi ki türkiye'de çıkmadın piyasaya evladım. inzaghi, raul siz de italya'nın yada ispanya'nın bir dönemine damga vurabilirsiniz ama türkiye'de olmazsınız.

    kanat futbolcusu dedin mi kader keita. başka türlüsü imkansız. mesela 1.67'lik pedro altyapıdan çıkıp barcelona'da oynayabilir, kazanılabilecek her türlü kupayı üstelik hepsinde de goller atarak kazanıp 35 yaşında muhteşem bir kariyere ulaşmış olabilir. ama türkiye'de olmaz. çünkü ekmekle büyümüş vitaminsiz insanımız kendisini beğenmez. şöyle bir bakar topçuya. der ki, bunda fizik yok, hız yok, dripling yok. bundan topçu olmaz. adam topsuz oyunda doğru koşu ve iyi bitiricilikle messi'nin partneri olabiliyor ama bizde irfancan kahveci'nin partneri olamaz. neden? çünkü kader keita değil.

    orta saha için defansifse patrick viera, ofansifse zidane olacaksın. öyle pirlo, pedri, gavi falansan bu ülkede top oynayamazsın. fiziğin yetersiz kusura bakma. o fizikle seni yerler bizim ülkede.

    abi kounde 1.80'sin kardeş. git barcelona'da oyna sen de. yada fransız milli takımında. defansın her bölgesinde oynayabiliyor olman önemli değil. bizde defanslar için boy kriteri 1.90.

    neyse abi, bu böyle bir şey işte.
    türk insanını da bir şeyi yanlış bildiğine ikna etmek imkansız.
    ben bu güne kadar öğrendiğimi söyliyim. insan her fizikle futbolcu olur. yeter ki fiziği oynadığı oyuna uygun olsun.
App Store'dan indirin Google Play'den alın