• 148
    anladığım kadarıyla maç öncesinde hollandalı futbolcular ortalığı baya kızıştırmışlar. maç sırasında da aslında her pozisyonda itiraz ederek sinirlere oynamaya devam ettiler. açıklamalardan anladığım, yedek kulübesi de tahrik etmiş maç boyunca. ben paredes topu yedek kulübesine vurunca "klasik güney amerikalılar maçı gererek bitirmeye çalışıyorlar" diye düşünmüştüm ama olay daha farklıymış.

    uzun süre sonra ilk defa bir maçtan sonra tebrik etmedi iki takım birbirini (normalde arkadaş olanlar hariç tabii). her iki taraf da hakemden şikayetçi. evet messi'ye kolay faul çalındı ve de elle kestiği pozisyonda bir sarı verilebilirdi ama aynı şekilde hollanda'nın attığı golde de önce hollandalı oyuncu faul yapıyor ve de van dijk'ın da bariz bir sarısı atlandı. ben hakemi beğenmedim ama burada söylenenin aksine taraflı değil, kötü olduğunu düşünüyorum.

    sonucuyla, gelişmeleriyle, hikayesiyle, maç öncesi ve sonrasıyla, 2014 dünya kupasının uzantısı olmasıyla falan tarihi bir maç oldu bence. ve de aslında nihayetinde hak eden taraf kazandı. bu arada arjantin o kadar kötü bir takım değil, özellikle sosyal medyada "messi'yi çıkart, bizim ligte bile şampiyon olamaz" falan deniliyor, katılmıyorum. kadro iyi ama turnuvada kendilerinden iyi en az 5 6 takım var. bir de biraz saçmalamaya meyilliler. yoksa gayet yetenekli takım arjantin. ama tabii messi bambaşka bir oyuncu, ona sahip olmaları büyük şans ve bir şekilde kazanabilir bile diyebiliyoruz bu sayede. bakalım messi daha ne kadar taşıyabilecek bu takımı ve de kupayı alabilecek mi?
App Store'dan indirin Google Play'den alın