• 24
    sarıyer yaklaşık 5 sene üniversitemin konumu gereği ikamet ettiğim ve o dönem maçlarına gittiğim bir ilçe olduğu için, sarıyer spor kulübü'nü pilot takım yapma fikrine yönelik bir şeyler söylemek isterim.

    en sonda söylenecek olanı baştan söyleyim, olmaz bu iş. istanbul'da kemik bir taraftar kitlesi olan ilçe takımlarının, istanbul'un büyüklerine pilot takım olmayı sindirebilmesi mümkün değil. istanbul'daki ilçe takımlarının (taraftarı olanların) farklı dinamikleri var ve galatasaray'a ya da bir başkasına pilot takım olmayı kendilerine yediremezler. taraftarları sert ve semti etkileyecek düzeyde tepki gösterir böyle bir duruma. kaldı ki 2007-2008 sezonunda sarıyer'le ali sami yen'de türkiye kupası'nda oynadık ve galatasaray tribünü sarıyer tribününü bir ölçüde tanımış oldu. sarıyer tribünü o gün beşiktaş kökenliydi, hatta beşiktaş tribününün eski kafa tayfasından bolca adam vardı. meşale sokak'ta baya sohbet edildi kendileriyle çünkü galatasaray'ın eski tribüncüleri sarıyerlileri tanıyorlardı onların beşiktaş geçmişlerinden dolayı. bu sayede karşılıklı olarak ali sami yen'de "içimdeki bursa aşkı" rahatlıkla söylenebildi. bugün de sarıyer tribünü yine aynı şekilde beşiktaş ağırlıklı. ikinci ağırlıklı takım da fenerbahçe onlarda. bundan dolayı da karşılıklı bursa'ya edilen küfürün ardından, kapalı tribününün "içimdeki fener aşkı bambaşka" tezahüratına, yoğun ıslıkla cevap verdiler.

    taraftarı olan (sayı çok önemli değil, kemik bir kitlenin olması önemli) ve bu taraftar kitlesinin ağırlıkla beşiktaş ve fenerbahçe menşeili olduğu bir kulüp, galatasaray'ın alt takımı olmayı kabul etmez. bunun konuşulması dahi semt takımlarında mümkün olmaz. dediğim gibi, semtlerin dinamikleri farklı. sarıyer belediye başkanı şükrü genç'in galatasaray kongre üyesi olması da hiç önemli değil. böyle bir şeye bırakın ön ayak olmayı, teklif dahi etmesi gelecek belediye seçimlerinde o'nun durumunu olumsuz etkiler. sadece sarıyer semti özelinde konuşmuyorum. kemikleşmiş bir tayfası olan semt takımları, biz de dahil olmak üzere istanbul'un büyükleriyle aynı kareye girmek istemezler. alt takım, pilot takım, yetiştirici takım vs. nasıl tanımlarsak tanımlayalım, bunu kabul etmezler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın