resim
Yunus Akgün
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:24
Boy:1.73
Uyruk:Türkiye
  • 2361
    ne yazık ki genç türk futbolcuların handiyse tamamında olan "futbolu bilmeme/karar mekanizmasının gelişmemiş olması" sendromundan müstarip yetenekli ancak, potansiyelini sahaya yansıtamayan futbolcu.

    geçen sezon ads'de nispeten açık futbol oynayan ve kendisine bireysel önlem almayan takımlara karşı ciddi bir çıkış yakaladı ancak, galatasaray'a karşı her takım ekstra motive oluyor ve kağıt üzerinde tehlikeli oyunculara her takım ekstra önlem alıyor. yunus'un geçen yılki performansı ve ondan beklentilerin yükselmesi rakip takımların da dikkatini çekti ve onu kilitlemenin bir yolunu buldular. peki yunus ne yaptı? sadece yeteneğine güvenerek oynayama devam etti ve çok fazla pozisyon hatası, tercih hatası (şut atması gereken yerde pas verme, pas atması gereken yerde şut atma, yanlış zamanda çalım atma, basit oynamama) yaparak hücumda hiç verimli olamadı. kerem de böyle başladı ancak, belli ki zihinsel olarak yunus'tan daha güçlü ve karar mekanizması daha iyi olduğu için toparladı.

    yunus'un oyununu olgunlaştırmadan şampiyonluk hedefi olan, baskının yüksek olduğu kulüplerde bocalayacağı çok açık. bence kendisine bireysel bir mentor bulmalı ve sürekli karar mekanizmasını geliştirecek çalışmalar yapmalı. aksi halde ikinci bir emre çolak vakasına benzeyebilir akıbeti...
App Store'dan indirin Google Play'den alın