• 394
    bir eğlencemiz var o da futbol. dünya kupası ise, galatasaray'ımızı futbol denkleminden çıkardığımızda, belki de futbolun zirve noktası bazılarımız için. trt ise bu futbol şölenini bütünüyle bize yaşatmaya çalışan devlet kanalımız. hem de ücretsiz.

    ücretsiz olmalı zaten, devlet kanalı, bizim vergilerimiz de buraya gidiyor bir de para mı alınsın denilebilir ancak ben bu maçların ücretsiz olmasına sevinmekte de bir abes görmüyorum, çünkü normal zamanlarda bir futbol maçı izlemek bizler için ciddi anlamda lüks oldu artık. ansızın sözlükte dolanırken bir maç başlığına rastlasak ve o an o maçı izlemek istesek exxen'i, beinsports'u, ssport'u, dsmart'ı derken milyon tane platformdan en az birisine üye olmamız gerekiyor. futbolu geçtim, basketbol izlemek istesek de aynı. bu platformlarda da benzer şekilde taraflı olduğunu düşündüğümüz spikerler gerek maç anlatımı sırasında* gerekse devre aralarında* istedikleri gibi at koşturuyorlar. rahatsız olabiliyoruz. ya da kanal sahiplerine destek olmaktan imtina edebiliyoruz zaman zaman.

    trt normal zamanlarda bu yukarıda saydığım çoğu platform gibi sadece veya çoğunlukla spor yayını yapan ve spor izleyicisine sahip bir kanal değil. yaşam döngüsünü dizilerden, haber programlarından, yarışmalardan vb. programlardan sağlıyor. dizinin veya ilgili programların konseptini, amatörlüğünü, taraflılığını/tarafsızlığını eleştirmek herkesin en doğal hakkı ancak maç sırasında bazı zamanlarda bu programların reklamına maruz kalıyor olmak bana çok da rahatsız edici gelmiyor. çünkü trt1 ve trtspor şu anda normal zamanlara göre daha fazla izleyici çekmekte ve bu izleyicilere yapılacak olan iletişim çalışması normal zamanlara göre daha fazla etkili olabilir.

    trt her ne kadar bizim vergilerimizden de kazanıyor olsa da, hala daha büyük gelirlerinin bu diziler ve reklamları olduğu kanaatindeyim. bunun böyle olduğunu kabul edersek, trt'nin yeni izleyici kitlesine seslenmesi için en uygun zamanın bu dönem olduğunu düşünüyorum. burada yanlış bir bilgi vermişsem, doğrusunu bilen arkadaş yardımcı olursa bu kısmı düzenleyebilirim.

    son olarak bein sports üyeliklerini iptal ediyoruz kampanyası, #tv8boykot, galatasaray ile dsmart arasında kıyılan katolik nikahı, ssport saran grubunun falan derken, iptv için de korsana karşı sen de kükre dersek bana geriye neredeyse sadece yılda 20 maç arena'da cimbom kalıyor. daha iyi ücretsiz bir yayıncı bulunana kadar da buradan; tvden olsun, webden, cepten ve tabletten olsun dünya kupasını bize ücretsiz ve kesintisiz bir şekilde izleten trt'ye teşekkürlerimi sunuyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın