• 268
    iki maç oynayan dört grup için değerlendirme yapmak gerekirse;

    a grubu turnuvanın en zayıf grubu. hollanda lider ama katar'ı bile kesinlikle yener diyemeyiz. katar elend ve elenen başka takım yok henüz. senegal ve ekvador da eşit seviyede takımlar. bu gruptan çıkan takımlar b grubundaki iki takıma da son on altıda elenecek gibi gözüküyor.

    hollanda 4
    ekvador 4
    senegal 3
    katar 0

    b grubunda ingiltere eleme turlarına hazırlık yapıyormuş gibi rahat oynuyor. turnuvaya yeterince ciddiyet göstermiyorlar. son maçlarda canları yanabilir. galler beklenenden zayıf çıkınca ikincilik için üç takım da eşit şanslara sahip. ingiltere a grubundaki hiç bir rakipten çekinmediği için kaybetmediği müddetçe gruptan çıkacağı durumlarda kazanmak için zorlamayacak. abd derli toplu oynuyor. gruptan çıkmayı ingiltere'den bile çok hak ediyorlar. ancak iran-abd maçı turnuvanın en merakla beklenen maçı olacak ve iran o maçı kaybetmeden 4 puanı alıp çıkmaya daha yakın.

    ingiltere 4
    iran 3
    abd 2
    galler 1

    c grubunda gol atma konusunda sıkıntılı takımlar toplanmışlar. suudlar zaten her turnuvada anca bir iki gol atabilen bir takım. arjantin ve meksika gibi güzel futbol beklenen ülkeler de çok kısır oynuyor. polonya'dan çok gol beklemek lüks, kola kolay gol de yemiyorlar. suudi arabistan ilk iki maçta da ilk yarılarda iyi oynadı. meksika ise iki maçta da kötü oynadı. meksika böyle oynamaya devam ederse suudi arabistan'a kaybedebilir. bu yüzden gruptan kesin olarak çıkabilir diyebileceğimiz bir ekip yok. arjantin ilk iki maçtaki gibi oynarsa polonya karşısında kazanamaz.

    polonya 4
    arjantin 3
    suudi arabistan 3
    meksika 1

    d grubunda fransa turnuvanın hakkını vermeye çalışıyor. 4 grup içinde iki maçını da kazanan tek ülke oldular ve liderliği tehlikeye atmadılar. danimarka ilk üç grupta olsa kesin lider olurdu. turnuvaya düzgün şekilde hazırlanmış ve ekip halinde oynayan takımlardan biri. yıldız isimleri az olsa da hepsi belli bir kalitenin üzerinde. tunus iz bırakmadan teslim olmaz diye bekleniyordu ama avustralya'ya kaybettiler. fransa ve danimarka c grubundaki dört takımdan da üstün gözüküyor.

    fransa 6
    avustralya 3
    danimarka 1
    tunus 1

    bu dört grupta iki maç sonunda gol atamayan tunus ve meksika var. gol yemeyen de polonya.
App Store'dan indirin Google Play'den alın