• 173
    en heyecan verici tarafı sezon ortasında oynanacak olması olan turnuva. uefa'nın kulüpler düzeyindeki turnuvaları hem maddi hem manevi olarak birkaç adım önde olduğu için çoğu büyük yıldızın yorgun hatta tükenmiş olarak, neredeyse vazife icabı katıldığı organizasyonlara dönmüştü son birkaç dünya ve avrupa şampiyonası. bu açıdan bakınca özellikle "favori"lerin kağıt üzerindeki değerlendirmelere yakın sonuçlar alacağını öngörmek mümkün.

    öte yandan covid-19 arası sonrası 2020 yazından itibaren ötelemelerle ara vermeden gelen bir fikstür var. 2020 yazında ulusal ligler ve uluslararası kupalar oynandı, bunların ötelediği fikstürün sonunda 2021 yazında euro 2020 oynandı. akabinde biraz daha az sıkışıklıkla 2022-2023 sezonu başladı.

    her ne kadar ev sahipliği verildiğinde böyle bir konu kimsenin aklında yok ise de, kaderin bir cilvesi olarak aslında kurtarıcı oldu turnuvanın kışın düzenlenecek olması. eğer 2022 yazında bir de bu turnuvanın oynanması gerekseydi, özellikle üst seviye futbolcuların işi daha da zorlaşacaktı. gerçi şimdilerde bile hem mental hem fiziksel olarak yorgunluk belirtileri gösterse de çoğu, en azından sezonluk planlamaları içerisinde nispeten daha formda ve hazır olarak dünya kupası oynama şansları olacak.

    bu açılardan bakınca fikir açıcı olması hatta belki de ilerleyen dönemlerdeki fikstür organizasyonlarına ilham kaynağı olması da ihtimaller arasında...
App Store'dan indirin Google Play'den alın