• 263
    dünya kupası arasına girdiğimiz şu dönemde 23 maçımızın kaldığı sezon.

    bu 23 maçtan 13'ünü içeride 10'unu deplasmanda oynayacağız. kupa maçları devam ediyor. önümüzdeki tur itibariyle (ztk 5. tur) diğer süper lig takımları da turnuvaya dahil oluyor.

    gördüğüm kadarıyla bir devre arası olmayacak. 2. devre hemen ertesi hafta başlayacak. yani aslında bu dünya kupası arasına ikinci devre hazırlığı olarak bakabiliriz. elbette ki transfer sezonu olacaktır ancak bu sezon liglere ara verilmeden, maçlar oynanırken olacaktır.

    en yakın rakibimiz fenerbahçe ise kalan 23 maçın 13'ünü deplasmanda, 10'unu ise evinde oynayacak. avrupa kupası maçları ve türkiye kupası maçları da devam ediyor.

    şampiyonluk anadolu'dan geçse de içerideki maçlar bizim için çok daha değerli konumda. 7-0'lık başakşehir deplasman galibiyeti de anadolu kulüplerine mesaj olmuştur. öyle yürek yemiş gibi gelemezler kolay kolay. fenerbahçe ise lig başında uçup kaçarken anadolu kulüplerinin hedef maçı olma lanetine erişti artık. fenerbahçe'den puan çalmak diğer maçlardan daha değerli olacaktır.

    kadromuz oldukça geniş olsa da yeri hiçbir şekilde dolmayacak oyuncularımız var. sakatlıklar için bir şey demek imkansız ancak ceza durumları için akıllıca planlamalar yapmak şart. bu noktada muslera'nın istanbulspor maçında olmayacak olması bile şimdiden tedirgin ediyor. neyse ki maç içeride, kale arkası tribünlerinin kurtarış yapmasını ummaktan başka çare yok.

    ayrıca genel veya yerel seçimler yaklaştıkça da siyaset elini eteğini futboldan çekiyor. bir iki ay daha doğranırız sonra kimsenin maçası bir tarafa yanlamaya yemez. yeter ki o süreçte kopmayalım.

    hasılı, 576 günlük dünya kupası arasında ligin geri kalan kısmını konuşmaktan, analiz etmekten başka yapacak bir şeyimiz yok. galatasaray'dan başka hiçbir türk takımının maçlarını da izlemediğim için kim iyi kim kötü onu da bilmiyorum. ancak bu sene şampiyon olmayı muhtemelen diğer tüm sezonlardan çok daha fazla istiyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın