• 21
    sosyal medya için yüksek tansiyonda paylaşım yapılmaması gerektiğini gösteren kişilerden biri.

    malesef sosyal medya da veya mahalle aralarında suça meyilli, veya da adi suçlu çok tip türedi bu abuk subuk çukur sıfır mıfır dizilerinden sonra. kurtlar vadisi ile başlayan 15 senelik süreçte çok çapulcu doldu ortalık.

    yanlız birisi şu salaklara anımsatmalı, telefondan girdikleri her noktada coğrafi lokasyonları elde - hatta niyeti bozup white hackerlarla anlaşırsanız adamların servetlik telefonlarını patlatırsınız. (mr. robot kısa bir fragmandır. )
    biraz algoritma, ssh , server, isp - isr filan falan kafa yoran insan internette başını yakacak nitelikte yazılı paylaşım yapmaz.

    tek bir basit örnek: iphone takvimlerde reklam vs çıkıyor basıldı - geçmiş olsun tüm profil bilgimiz reklam verende - ad soyad - tel no - appstore aktiflik durumu. cüzdan vs.
    aynısı android içinde geçerli anlamadan telden bir linke bastınız - sonra nerden geliyor 0850 reklamları diye soruyorsunuz ya - buradan geliyor.

    e birde tc veri tabanı çalındı - tc kimlik noları, adresler vs vs -- sağlık bakanlığı da hacklendi - hastalık veritabanı da gitti
    yani dolandırıcalr için malzeme çok bir 5 sene daha sömürürler minimum.

    konu dağılmadan toparlarsak - abuk subuk paylaşım yapmayınız - hele israil menşeili bazı programlar var, cia satın aldı ve yasaklatıyor şimdi diğer ülke istihbaratlarına -. ama ekip başka şirkete geçip yeni yazılıma girişti bile o ayrı ^^

    06.08.2023 eklemesi:
    fbı satın almış cia değil. dünyanın en etkili siber silahıydı haber yapıldığında - futbol ile alakalı değil, okuyan yazarlarımız az ayılsın diye kamu hizmetidir bu *
    https://www.cfr.org/...-surveillance-debate
App Store'dan indirin Google Play'den alın