resim
Christian Luyindama Nekadio
Takım:-
Mevki:Stoper
Yaş:30
Boy:1.91
Uyruk:Kongo DC
  • 3795
    luyindama ve emre akbaba başlıklarında sık rastlanan bir durum var. ama luyindama başlığında rastlanma yoğunluğu daha fazla olduğu için, bu başlığa yazmak istedim.

    "luyindama ocak - kasım 2019 arası mükemmel bir performans gösterdi, bu yüzden de galatasaray kendisinden kolay vazgeçmemeliydi. çok kolay vazgeçiyoruz assetlerimizden" şeklinde özetlenebilecek pek çok yazı var luyindama hakkında. bunun emre akbaba versiyonu da "emre ağustos - ekim 2018 arası çok iyiydi, çok çabuk vazgeçtik, sırtımızı döndük çocuğa" şeklinde. iyi güzel de, içinde bulunduğumuz yıl 2022. aylardan kasım. luyindama için referans verilen iyi peformans 3, emre için referans verilen iyi performans 4 yıl öncede kalmış. üstelik bu futbolcular bahse konu yılların devamında galatasaray'da forma giymeye, şans bulmaya devam etmiş. florya'da çalışmış, çok sayıda maça çıkmış. olan olmuş, biten bitmiş. neredeyse 2023'e gireceğiz, biz futbolcuların 2018'deki veya 2019'daki performanslarına atıfta bulunup, geleceğe dair hoş hayaller kurmaya çalışıyoruz kendilerine dair. galatasaray formasıyla performans/yeni bir başlangıç veya olası satışlarından bonservis hedefliyoruz. hayaller de üst düzey üstelik. luyindama için geçen yaz "en az 5 milyon euro eder, kiralanması büyük bir yönetim hatası" yazanların sayısı epey fazlaydı.

    2018'den/2019'dan bugüne türkiye'de çok şey değişti, dünya'da çok şey değişti, futbolda çok şey değişti. 2018, 2019 mu kaldı? luyindama kasım 2019'da 20 milyon euro ederdi evet ama cümlenin başında da geçtiği gibi, kasım 2019'da ederdi. kasım 2022'de etse etse 500 bin euro eder. çünkü 36 ay gibi çok uzun bir zaman dilimi geçti. o 36 ayda galatasaray'da pek çok kez forma buldu luyindama, o 36 ayda birçok şey oldu. ha keza emre akbaba. emre ekim 2018'de performansıyla 10 milyon euro bonservis getirebilecek bir ofansif orta saha izlenimini veriyordu ama dediğim gibi, ekim 2018'de. aradan geçen 48 ayda köprünün altından çok sular aktı. çok şey değişti. her şeyden önemlisi; galatasaray bu başlığın sahibi luyindama'ya da, emre akbaba'ya da; hatta taylan antalyalı'ya ve emre kılınç'a gereken şansları fazlasıyla verdi. olmadı. bu kadar basit, tek kelimeyle olmadı. bundan sonrasına dair bir senaryo veya bir hayal kurmanın anlamı yok. mantıksız.

    luyindama ve diğer futbolcular özelinde gerçekle bağını seneler önce koparmış varsayımlarda bulunup, bu hakikatten kopuk faraziyelelerden çok doğal olarak uzak gerçek ve idari kararlarla yüzleşince; galatasaray yönetimlerini suçlamayı veya itham etmeyi bir kenara bırakmalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın