resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4521
    5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçı kazanıldıktan sonra yazalım ki, umarım gerekli dersler çıkarılır.

    öncelikle her şeye rağmen bu takımın hakemler eliyle 2-3 maç net 3 puanı alındı. yani adil bir ortamda okan buruk'un galatasaray'ı şu an ligde liderdi ancak, lig başından beri kendisinde gördüğüm birkaç ciddi eksik var, şöyle ki:

    1- istikrarlı bir şekilde oyunu iyi okuyamıyor.
    2- oyuncu değişikliklerini bu bağlamda çok geç yapıyor.
    3- galatasaray'ın hala duran toplarda etkili bir seti yok.

    dünkü 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçında mesela yine değişikliklerde çok geç kaldı. mertens'i 60'da çıkarıp mata ile hem topu tutabilir, hem de tempoyu kontrol edebilirdi. ayrıca sergio'yu ve emre taşdemir'i de geç çıkardı. genel olarak rakibi bozmaya yönelik değişiklikler yaptı, bu biraz korkakça durdu. kendi evinde son 15-20 dakika bu kadar mahkum oynatmak büyük takım teknik direktörünün yapmaması gereken bir hata. emin'i oyuna alıp defansı 5'lemesi ve orta sahada pas istasyonu olabilecek kimseyi birakmadan savunmadan hücuma geçişi sadece uzun toplara bırakması beşiktaş'ın baskı kurmasında ana etkendi.

    ezcümle okan buruk'un türkiye ligi seviyesinde yıldız futbolcularıyla kazanma imkanı var fakat, oyununu ve taktik derinliğini mutlaka geliştirmesi gerekiyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın