resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 3098
    dün 5 kasım 2022 galatasaray beşiktaş maçında inanılmaz performans gösterdiği iddia edilen fakat üçüncü bölgede yaptığı bir tane olumlu pası hatırlamadığım futbolcu.

    orta sahamızda torreira,oliveira ve mertens oynadı. torreira haricinde oliveira (8,5 mumara) mertens (forvet) gibi isimlerin merkezi kapatma gibi bir ehliyetleri yok. mourinho oliveira’ya bu işi roma’da yaptırıyordu ama biz yaptıramıyoruz, oli buraya gelirken fiziken de bir tık geri gitmiş tabii onu da ekleyelim. herneyse, dün merkezimiz böyle şeffaftı, yaratıcılıkta üst düzey fakat defansif anlamda şeffaf bir merkez bu.

    torreira’ya haliyle 20 metrelik kontrol edilmesi güç bir alan kalıyor. bu durumda tek göze batan özelliği rakipte kendisini karşılayan oyuncuyla teke tek kalmaya çalışıp dripling üstü merkezi delmek olan bir futbolcunun tehlike yaratması çok doğal değil mi? üstüne bir de adam bilenip çıkıyor maçlara. doğaldır.

    gedson atomu parçalıyor gibi davranılması biraz garip. gedson gibi dolu futbolcu var dünyada. bir pozisyonda deldi merkezimizi torreira’nın bölgesine kadar geldi, weghorst’un arkasına pası attı, araya abdül girdi. o pozisyonu hatırlayan olacaktır. neye yaradı merkezi delmesi? evet bize karşı direnç oluşturdu. oyuncularımızın sarı karta veya faullere zorladı, kabul. dahası? bu cılız arkadaşa çok özel topçuymuş muamelesi beni güldürüyor.

    tottenham’da, altyapısından çıktığı benfica’dan umutsuz şekilde yollanan bir çocuk bu. talibi de doğru düzgün yoktu, rize üstü beşiktaş yaptı işte. 6 desem 6 numara değil, 8 desem yaratıcılığı orası için eksik. 10 numara hiç değil. benfica’da kanatta bile denendi çok defa. kırma topçu bu arkadaş. saf orta saha bile değil. dripling özelliği zayıfladığı anda atıl bir topçu haline gelecek.
App Store'dan indirin Google Play'den alın