• 154
    beşiktaş'ın pasla çıkma konusunda ısrar etmeyecektir, ufak bir baskıya maruz kaldıklarında weghorst'a uzun vurup düşenleri toplamaya çalışırlar. sol bekte masuaku ve umut meraş baskı altında çok basit pas hataları yapabiliyor. muhtemelen cenk sol kenar oynar, forveti ikileme ve gol koşuları konusunda başarılı fakat savunma dönüşleri ve atletizmi kenar oynamak için yeterli değil o yüzden arkayı ortasaha ile desteklemeye çalışacaklar. oynarsa boey'un bindirmek için daha fazla alan bulacağını düşünüyorum. arka dörtlünün fizik olarak rakibe cevap verebilmesi çok önemli. bu maçta savunmayı kalemizden uzak kurabilirsek cenk ve weghorst'un verimliliğini epey düşürmüş oluruz. ortasahada sayısal üstünlüğün 3v2 lehine beşiktaş'ta olması ve gedson'un alan katedebilme özelliği ortasahamıza ters gelebilir. salih ve josef ortalamanın altında. josef sakatlık sonrası eski ritminden çok uzak, markaja maruz kaldığı zaman çok statik bir oyuncuya dönüşüyor. salih pas kalitesi en yüksek isim fakat onun da devamlılık problemleri var. valerien ismael ile kenarları n'koudou önderliğinde çok etkin kullanıyorlardı, şenol güneş sonrası merkezde kalabalık olup beklere alan açmaya çalıştılar geçen maç. cenk tosun'la daha farklı bir oyunu oynamaya çalışacaklar. oyun olarak düşüşte bir beşiktaş var geçmiş derbilere göre. ilk haftalarda olan baskın oyunlarından uzaklaştılar ve weghorst'un etkinliğine çok bağımlılar. onun etkinliğini azalttığınız zaman üretmekte zorlanıyorlar. ümraniyespor maçında geçiş hücumlarını savunma konusunda çok problem yaşamışlardı.

    emre taşdemir'in zayıf halka olması muhtemel. kazımcan oynayabiliyorsa onla başlamak lazım. okan hocanın sol kanat tercihi kritik olacak, kerem'in savunma arkası ve half space bölgesine koşuları var ve bu maçta işe yarar ama arkasında emre taşdemir'in varlığı ve kendisinin istikrarsız savunma katkısı sol tarafta ciddi problem yaratabilir. solda rashica sağda yunus akgün mantıklı olabilir çünkü yunus'un boey ile uyumu hiç fena değildi. rashica yüksek temposuyla diğer oyunculardan bir adım önde. barış alper yaratıcılık kısmında diğer oyunculara göre zayıf kalıyor. sergio ve mertens'in topa sahip olduğumuzda hareketli olup bağlantıyı kurmaları gerek. yüksek baskıyla başlayıp erken skor bulmaya çalışacağımızı düşünüyorum.

    iki takımında birbirlerine ters gelebilecek artıları var. beşiktaş'ın ortasahada kalabalık olması bize dezavantaj yaratabilir. bizim ön alan baskımız iç sahada taraftarla beraber boğucu olabilir. gol bulacağımızı düşünüyorum ama golden sonra farkı açacak skora ulaşmalıyız ve en önemlisi oyunun kontrolünü elde tutmak lazım, geçen maçlarda bunu pek başaramadık. beraberlik iki takıma da yaramaz şu aşamada. maçın skorunu oyunumuz belirler, baskın oynarsak beşiktaş'ın durdurabileceğini düşünmüyorum.
App Store'dan indirin Google Play'den alın