• 117
    geçmiş yıllarda yaptığımız yüzlerce maça ve beşiktaş'ın genel oyun tarzına baktığımızda bizim açımızdan beşiktaş'ın en önemli iki oyuncusunun weghorst ve nkodou olacağını düşünüyorum. beşiktaş temel olarak topu hızlıca rakip alana gönderip orada yapacağı baskıyla pozisyon bulmayı amaçlıyor. zaten orta saha kaliteleri klasik bir set oyunu ve top çevirme için oldukça yetersiz seviyede.
    bu noktada weghorst'un maça çıkamaması halinde ilerideki en önemli istasyonları devre dışı kalmış olur ki bu bizim için ciddi avantaj olur. böyle bir durumda abdülkerim de tüm konsantrasyonunu weghorst'a harcamak zorunda kalmaz ve hücumda zaman zaman artı bir olabilir.
    ikinci önemli oyuncu ise nkodou. nkodou bizim hep aciz kaldığımız tipte oyunculardan. eğer önüne set kuramazsak kendi bölgesinden takımını ceza sahası önlerine kadar taşıma potansiyeli var. bu potansiyel sağ kanatlarında yok. bu nedenle sağ bek olarak daha dengeli ve tecrübeli olan dubois en iyi seçenek olarak görünüyor. yine de sacha boey'in hücum katkısını dikkate alırsak boey tercihine de yanlış diyemem.
    son olarak seri ve akışkan bir oyun için göbekte bulunması gereken adam her zaman tartışmasız juan mata olur. ancak mata'lı onbirimizin kayseri maçında gösterdiği performans beni korkutuyor. tabi ki o kötü oyun doğrudan mata ile alakalı değildi. ancak mata'lı bir orta sahanın daha yumuşak olduğu da bir gerçek. o bölgede oliveira çok koşmasa bile topu oyalayarak ya da bir iki profesyonel sertlik katarak rakibin dizginlenmesine daha fazla katkı veriyor. juan mata daha çok bir hagi ve şu anki kadro sahada bir hagi'yi tolere edebilir mi bilemiyorum. sanırım ben teknik direktör olsam her şeye rağmen mata'nın olduğu bir onbir ile çıkardım. sonuçta bu tip maçlarda şapkadan tavşan çıkaracak ekstra oyuncusu olan her zaman yarım sıfır önde başlar.
    klasik "okan hoca'ya güveniyorum." lafımı da ettikten sonra entrymi sonlandırıyorum. umarım yarın gece keyifli şeyler yazarız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın