resim
Dries Mertens
Takım:Galatasaray
Mevki:Forvet Arkası
Yaş:37
Boy:1.69
Uyruk:Belçika
  • 990
    ben hala mertens'i kesip oliveira'yı 10 numarada oynatıp torreira'nın yanına da midtsjö'yu koymanın bizi oyun olarak yükselteceğini düşünüyorum. oyun olarak bitik durumda olduğumuz sonucu çıkmasın buradan. özellikle build-up oyuncularımızın bireysel çabaları sayesinde bu kısımda oldukça iyiyiz. oyunumuzun eksik tarafları yok değil. özellikle ön alan baskısında ve sete yerleşmede sıkıntılar çekmekteyiz. bütün bu sıkıntıları mertens'i çıkarıp midtsjö'yü yerleştirerek çözebileceğimizi düşünüyorum.

    oliveira'nın en pozitif özelliği aynı zamanda en negatif özelliği. bu da riskli pas denemeleri. bu özelliğinin negatif olmasının tek sebebi ise oynadığı bölge olan 8 numara. bu sürekli riskli pas denemeleri sete yerleşmemizin önüne geçiyor. bir 8 numaranın oyunu ve tempoyu dikte etmeden risk almamalı diye düşünüyorum çünkü bu oyuncular geçişin kalbi ve kaptırdıkları her top bize kontratak olarak geri dönüyor. oliveira 10 numara pozisyonunda oynasa hem bu negatif özelliği komple ortadan kalkar zira görevi o riskli pasları atmak haline gelir hem de skor olarak daha direkt etki edebilir. özellikle ceza sahası koşuları ile daha çok gol bulabilecektir.

    oliveira'nın arkasında oynayacak midtsjö-torreira ikilisinin rolleri ve görev bölgeleri okan hoca tarafından çok iyi çizilmesi gerektiğini düşünüyorum. eğer pas ile çıkmak uygunsa torreira üzerinden, dribbling ile çıkmak uygunsa midtsjö üzerinden çıkmak gerekli. bu kararı stoperlerimiz vereceği için de bu oyuncularımızın oyunu çok iyi analiz etmesi gerekmekte. oyunu kimin üzerinden kurarsak partneri rakip alana bir 8 numara gibi yerleşmesi beklenmeli ve rakip ceza sahasına koşu atmalı. yani midtsjö ve torreira rakibin pozisyon alışına göre rol değiştirecekler.

    ve en önemli konu olan geçiş savunmamız, ön alan presimiz, gegenpressing'imiz ne derseniz deyin o güçlenecektir. tabi ki salt oyuncu tipi değişiminden top kapmada bir iyileşme olacaktır ama asıl gelişme rakip karşılama simetrisinde olacaktır. okan hoca ve idari kadrosunun takım geometrisinin iyileştirilmesi üzerine çalışmalar yapacağını düşünüyorum. bu hemen olacak bir şey değil, oturması yıllar alabilir. yine de midtsjö ve torreira kontrollerindeki bölgeleri ve geçişteki rolleri iyi anlatıldığında saat dişlileri gibi uyumlu olacak bir ikili olmayı vadediyorlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın