• 196
    istatistiki bir veri değil, bir ihtimal tahminidir.

    futbol takımları için nelere çalışmaları gerektiğini tespit etmek ile bazı oyuncuların değerini ve/veya performansını ölçmek, taraftarlar olarak da izlemediğimiz bir maçın nasıl geçtiğini tahmin etmek adına şut istatistiklerinden biraz daha iyi bir metriktir.

    xg hesaplayan farklı modeller olduğu için aynı takımın aynı maçtaki xg'si, farklı modellere göre farklı çıkabilir. en sık kullanılan modeller arasında dahi aynı takım için yarım sezonda 4 xg'ye dayanan farklar görülebilmektedir.

    https://gss.gs/8h7.jpg * *

    fatih terim'in galatasaray'la yollarının ayrılmasının üstünden bir yıl, iki teknik direktör, tamamen farklı bir kadro geçmesine rağmen galatasaray adına hala korele seyretmemektedir. galatasaray taraftarının gündemine 2021 yılında girdiği doğrudur ancak bu gündeme girme sürecinin terim'in performansını eleştirmek adına mı, yoksa savunmak adına mı yapıldığı tartışmaya açıktır.

    paris anlaşması'nı imzalayan ülkelerin 2030 yılında emisyonlarını yarı yarıya azalttıktan sonra küresel iklimde görülmesi olası orta ve uzun vadeli değişiklikleri falan bile fatih terim ekseninde tartışmak isteyenler için expected akıl fikir metriği çıkarma amacıyla oluşturacağımız modelde çalışmak üzere big data developer arayışımız devam etmektedir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın