• 107
    okan buruk'un kadro ve formasyon tercihinin sonucu doğrudan etkileyeceğini düşündüğüm mücadele. beşiktaş ise ghezzal ve nkoudou'nun sakatlıkları nedeniyle 4-4-2 diamond ya da yılbaşı ağacı şeklinde dizilecek farklı bir şekilde sahaya çıkması sürpriz olur.

    okan hoca sezon başından beri ısrarla 4-2-3-1 şekilde takımı dizmeyi tercih ediyor. 28 ekim 2022 fatih karagümrük galatasaray maçında gol atsa da juan manuel mata garcia'nın yine yedek olacağını varsayarsak eğer dries mertens mauro icardi ikilisinin en uçta olacağını düşünüyorum. kanatlardan biri de mutlaka milot rashica olacağını düşünürsek diğer kanada yerli kuralı sebebiyle türk bir ismi yazacağız. benim açımdan olağan şüpheliler yunus akgün ve barış alper yılmaz ikilisinden biridir. her ikisinin de farklı meziyetleri var. burada hocanın oyun tercihi ne olacak önemli olacaktır. eğer önde sert pres, savunma arkasına koşu ve forvetleşen kanat isterse ilk tercihi barış alper yılmaz olur. yok topu etkili kullansın, biraz daha orta sahalaşsın, masuaku gibi savunması sorunlu bir ismin üstüne oynasın istenirse diğer tercih yunus akgün olacaktır.

    lucas torreira ve sergio oliveira ikilisi orta sahanın bankoları. yine burada okan hocanın tercihi devreye girecek. beşiktaş'ın baklava dizilimine orta sahayı vermek istemeyip buradan üçüncü bir ismi daha oyuna atabilir. bu durumda otomatikman formasyonun değişmesine sebebiyet verecektir. üçüncü orta saha ihtimalini az bulsam da sol beki yabancı yapabilmek için berkan kutlu'yu kullanmak elzem olacaktır.

    savunma dörtlüsüne baktığımız zaman ise abdülkerim'in cezasında indirime gidilmeze nelsson emin ikilisinin stoper olarak başlaması banko görünüyor. yalnız sağ ve sol bekler ise tam bir muamma durumda. öncelikli olarak biraz daha az ihtimali olan sağ beke bakarsak sacha boey leo dubois ikilisinden birisi tercih edilecek. ikisinin de farklı meziyetleri var. burada tercihimi beşiktaş'ın dizilimini düşünerek yapıyorum. cenk ve weghorst ikilisi birlikte forma giyerse iki stopere pres yapmaya çalışacaklar. bu durumda her iki bekten de oyun kurulumu katkısını almak presi büyük ölçüde kırmanızı sağlar. bu nedenle ilk tercihim leo dubois olur. sol bekin yabancı olabilmesi için yukarıda yazdığım gibi berkan'ın oynamasına bağlı. patrick van aanholt mevcut sol beklerimiz açısından oyunu en iyi kuran ve savunması en güçlü isim. hücum konusunda sorunlu tercihleri olsa da oyuna getirdiği önemli artıları var. özellikle orta sahası kalabalık olacak bir mücadelede beklerin orta sahalaşabilmesi benim açımdan önemli. o nedenle ilk tercihim pva diğer durumlar göz önüne alındığında kazımcan ve emre taşdemir sıralaması olur

    beşiktaş baklava ya da yılbaşı ağacı şeklinde dizilimiyle oynadığı için beklerini ister istemez birebir bırakmak zorunda kalacak. kanatlarımızın beklerine kuracağı birebir üstünlük maçın anahtar noktası olacaktır. dediğim gibi burada da tamamen okan buruk'un tercihleri devreye girecek. forvetleşen bir kanat mi yoksa on numaralaşan bir isim mi tercih edecek? bu durumda sağ ve sol bekte nasıl isimlere yönelecek gibi sorular duruyor.

    beklediğim ilk 11: muslera, dubois/boey, nelsson, abdülkerim, yerli kuralı, torreria, oliveira, barış/yunus, mertens, rasica, icardi

    sürpriz ilk 11: muslera, dubois, nelsson, abdülkerim, pva, torreria, oliveira, berkan, yunus, rasica, icardi
App Store'dan indirin Google Play'den alın