• 247
    2022-33 sezonu 12.haftada 3 buyukler benzer profilde 3 istanbul takimiyla karsilasip kazandilar.

    karagumruk - galatasaray 0-2
    besiktas - ümraniye 5-2
    istanbulspor - fenerbahce 2-5

    savunma anlaminda 3 istanbul takimi(karagumruk, umraniye, istanbulspor) da benzer sayida gol yemisler bu hafta oncesinde. peki rakiplerimiz 5 gol atarken biz neden sadece 2 gol atabildik? tek hafta uzerinden yorum yapmak yanlis ancak bu 3 takim icin bu hafta resmen ornek bir hafta oldu.

    mackolik istatistiklerine göre besiktas ve fenerbahce 2.41 ve 2.42 xg gol beklentisi yakalamislar. toplamda 4.83 xg ile 10 gol atmislar. ayrica her iki takim da penaltidan gol buldugu icin daha iyi kiyas yapmak adina bunlari cikardigimizda 3.33 xg ile 8 gol atmislar.

    peki biz ne yaptik? 3.71 xg ile zar zor 2 gol atabildik. bu iki takimin penaltilar haricinde elde ettigi toplam gol beklentisinden daha fazlasini elde etmemize ragmen sadece ceyregi oraninda gol atmisiz. bence sezonu gayet iyi ozetliyor. elbette kaleci faktoru basta olmak uzere bircok farkli etken mevcut ama genel olarak hucumdaki beceriksizligimiz çok açık.

    en güçlü ve genis kadromuzun oldugu bolge hucum bolgesi olmasina ragmen bu oyunculari kullanabilecek esneklige sahip degiliz. en buyuk sebebi de yabanci oyuncu siniri. butun rakiplerimiz yerli kaleci + minimum 1 yerli defans oyuncusu oynatarak orta saha ve hucumda daha esnek kadroya sahipler. gerek ilk 11 olustururken gerekse 5 oyuncu degistirirken yabanci sinirini dusunmeden hamle yapabiliyorlar. biz ise ya formsuz kerem-yunus kanadina mecbur kaliyoruz ya da sol bekte pva varken kazimcan ve emre gibi alternatiflere yoneliyoruz. bu da hem savunmamizi hem de hucumumuzu olumsuz etkiliyor.
App Store'dan indirin Google Play'den alın