• 5
    süper ligde olmayı en az anadolu takımları kadar hak eden takımlardır. adamlarda şehir avantajı var ve bunu kullanıyorlar. anadolu şehirlerinde yaşayanlar bu avantajı göz ardı ediyorlar. istanbul'da yaşamak varken kimse küçük şehirlere gitmek istemiyor. öyle ki pek çok teknik direktör evini bile taşımıyor gittiği şehire çoğu zaman. ailesi istanbul'da kendisi çalıştığı şehirde takılıyor.

    ayrıca bu takımlara genelde bazı para sahipleri destek çıkıyor eyüpspor örneğinde olduğu gibi. anadolu takımlarındaysa o para sahipleri kulübü hortumluyor ve serbest düşüş yaşıyorlar. bugün bu takımlar düşse yerine köklü anadolu takımları gelse on sene içinde çoğu takım aynı senaryoyu yaşayıp serbest düşüşe geçer.

    beni sadece galatasaray ilgilendiriyor ve galatasaray açısından ligdeki anadolu takımı sayısı bir avantaj. zira deplasman sayısını azaltıyor. ayrıca istanbul'da daha fazla galatasaray maçı oynanıyor. mis gibi olay bence. ilerleyen yıllarda avrupa'da oynadığımızda maç dönüşlerinde avantaj olarak döner bu durum bize. ekstra yolculuk yapmamış oluruz.
App Store'dan indirin Google Play'den alın