• 26
    (bkz: sezonun en önemli maçı)

    maça başladığımız kadar nasıl bitireceğimiz de çok önemli.

    bence okan hoca baskın bir oyunu tercih edecektir. rakibi kendi sahasından rahat çıkarmamak ilk hedef olmalı. onlarda baskı kuracağımızı hesaplayıp muhtemelen kaleden oyun kurmak yerinde weghorst'a uzun vuracaklar. burada iş emin ve nelssona düşüyor. weghorst'un indireceği toplarda adam kaçırmamaları lazım.

    işin hücum kısmında artık bitirici vuruşları yapmalıyız. fatih karagümrük maçındaki gibi şansları bize vermeyeceklerdir. öyle bir lüksümüz yok bu maçta. kuracağımız baskıda en erken zamanda skoru elde etmemiz gerekiyor. aksi takdirde maç rakibe doğru ivme kazanır. o yüzden maça çıkacak kadrodan ziyade sonradan skoru koruyacak kadro da hayati önem taşıyor.

    muhtemelen okan hoca maça 4-2-3-1 temalı bir 4-4-1-1 olarak çıkacaktır. buradaki en kritik yerimiz 2'li orta sahamız. beşiktaş maçlara josef de souza, salih uçan ve dele alli orta sahası ile başlıyor. ama ben şenol güneşten buraya bir hamle bekliyorum. dele alli yerine gedson ile başlayıp salih uçanı ileriye atabilir. kısacası orta sahayı bize vermemeye çalışacaktır.

    bizim de buna yanıt olarak maça 4-3-3 olarak çıkmamız gerektiğini düşüyorum. eğer orta sahayı rakibe kaptırırsak tüm planlarımız boşa çıkacaktır. orta sahayı elimizde tuttuğumuz an rashica faktörü devre girer. elimizde çok özel bir oyuncu var ve oyun planımızı ona göre şekillendirmemiz lazım. bu oyuncudan yararlanmamız için oyunu önde tutmamız elzem.

    tabi burada beklerin önemi ortaya çıkıyor. bu yüzden emre taşdemir yerine dubois sok bekte oynamalı. eğer sol bekte emre ile başlarsak rakibimiz burayı işleyecektir. hem bunun önünü kapatıp hem de orta sahayı güçlendirmemiz lazım. bunu yaparken tek sıkıntılı nokta mertensi kesmek olacaktır. ama ne olursa olsun derbide geriye düşmememiz gerekiyor.

    böyle bir senaryoda yabancı sınırını da göze alırsak şöyle bir kadro tercih edilebilir.

    http://sharemytactics.com/...ormation-tactics.png

    açıkçası bundan farklı bir senaryomuz da yok elimizde. tek alternatif 3'lü defans ile çıkmak olabilir ama okan hocanın bunu tercih edeceğini düşünmüyorum. ya mertens ile başlayıp emre taşdemir riskini alacağız yada yukarıdaki dizilişte çıkacağız.

    bence sol bekte emre taşdemir riskini alacağımıza orta sahada berkan kutlu riskini almalıyız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın