resim
Patrick John Miguel van Aanholt
Takım:PSV Eindhoven
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Hollanda
  • 1592
    man. city takımının maçlarda yaklaşık olarak dizilimi aşağıdaki gibidir.
    https://gss.gs/Gv0.png
    https://gss.gs/EFE.png
    https://gss.gs/agW.png

    bayern munich takımı da yaklaşık olarak şöyle dizilir.
    https://gss.gs/fle.png
    https://gss.gs/qUM.png

    not: fotoğraflar maçkolik mobil uygulamasından alınmıştır.

    fotoğraflardaki dizilimlerde dikkat çekmek istediğim şey beklerin konumlanması. genelde bir bek hücuma yakınsa diğer bek biraz daha geride kalıp, görece olarak savunmada 3 kişi kalmış. bunu bazen 3 stoperle yaparlarken bazen de walker- pavard gibi savunma özellikleri ve fiziği iyi olan beklerle yapmışlar.

    genel olarak liglerinde üst sıralara oynayan takımlara baktığımız zaman ya üstteki gibi beki geri alarak ya da defansif oyun kurucuyu savunma ortasına çekerek oyun kuruyorlar. biz 2022-2023 sezonuna başlarken mertens ve mata transferleri yaparak orta sahayı 3'lü kurmak yerine 2'li kurmayı tercih ettik. 3'lü kurmak gibi bir niyetimiz olsa bu iki oyuncu yerine evander tarzı oyuncu alırdık. eğer orta sahayı 2 kişi ile kurarsan, özellikle oyun kurulumunda orta sahalardan bir tanesini defansif oyun kurucu olarak savunma oyuncularının arasına sokamazsın. sokmayı denersen, orta sahada çok büyük bir alan sadece bir oyuncunun kontrolüne kalır. özellikle beklerin kazımcan ve boey gibi ilk dokunuş ve merkeze pas atma ve pas istasyonu olma özellikleri açısından zayıf oyuncularsa, çok basit baskıları bile kırmakta çok zorlanırsın. bunu aşabilmek için de mertens gibi ileri uç oyuncularının geriye gelmesi gerekir ki, bunların geriye gelmesi demek mertens'in kendi özelliklerini kullanamaması demek. mitsö-sergio-torro 'yu kullansak, hem az üreten bir takım hem de en fazla yatırım yaptığımız bölgeyi taca atmış oluruz.

    yani bizim anlık planlamamıza göre bekleri ileriye çıkararak oyun kurmamız çok çok zor. o yüzden yapmamız gereken city-bayern, chelsea vs. gibi takımların yaptığı gibi bekin birini geride bırakmalıyız.

    ve size kötü bir haberim var. 2022-2023 sezonunda takımımızda bunu yapabilecek tek sol bek pva. hatta tam olarak buranın oyuncusu. oyun kurulumuna yardımcı olur, ileri ve merkeze dönebilir, savunma bilgisi bizim lig için yeterlidir. pva'yı zaten bize gelmeden önce avrupa şampiyonasında hollanda milli takımıyla da izledik. o zaman da yanlış tercihler yapıyordu. yani kimse pva müthiş muz ortalar yapıyor demiyor. doğru görevlendirme ile de pva'dan faydalanılabilir , hatta faydalanmamız gerekir diyoruz. 2022-2023 sezonunda da iyi oynadığımız maçlarda bu dizilim ve sistemle oynamıştık. ne oldu da değişiklik yaptık, ne oldu da takımın bütün çarklarını değiştirecek bu dizilimden vazgeçtik gerçekten anlamış değilim.

    umarım bir an önce görmemezlikten gelmeyi bırakır ve kendisinden faydalanırız.
App Store'dan indirin Google Play'den alın