resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4288
    23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçı nda takımı maça harika hazırlamış ve devamındaki katliam sonrası elinden gelen her şeyi yapmış hocamızdır. benim nezdimde tek hatası sergio oliveira'yı kenara almasıdır. hem maçı hem futbolun kendisini katleden tetikçi bir operasyon çocuğu maçı bizden alıp beraberliğe getirdi ama üzerinden 4 gün geçmişken biraz da "biz ne yapabilirdik?"diye düşünmek de gerekiyor.

    açıkçası 60. dakikada kırmızı görüp 2-0 dan maç versek kesinlikle hocayı sorumlu tutardım ancak 30. dakikada kırmızı gören bir takımın 60 dakika önde basması mümkün değil. liverpool bile bunu yapamaz. peki ne yaptı okan hoca? özellikle kırmızıdan sonraki 15 dakika ve ikinci yarı başında 10 dakika önde basmayı, oyunu kontrol etmeyi sürdürdü ve hatta maçı bitirecek bir çok net gol pozizyonu da buldu takım bu süreçte fakat takım oksijen duvarına toslayınca mecburen oyunu geride kabullenmek zorunda kaldık ve bu süreçte bu kadar baskı yememizi sağlayan unsur bireysel performansların berbat olması ve kurt topçu eksikliğimizdi. ne yazık ki bu kurt topçu tanımına takımımızda tek uygun futbolcu sergio oliveira kenara alındı. bizim takımda baskı yediğimizde kimse faul alamıyor, kimse 3 dakika yerde yatıp zaman öldürmüyor, kimse isyan etmiyor. futbol evet güzel olması gereken bir oyundur ancak bazen işin pis yanını da oynamak gerekiyor ki şampiyon olmak istiyorsan bunu yapmak zorundasın! bizde kimse bunu yapmıyor. yediğimiz frikik golü öncesi bile en az 5 dakika yemeliydi yahu takım. 60 dakika 10 kişi oynadığın ve 2-0 önde götürdüğün maçın uzatması "4 dakika" ya 4 dakika! bu kabul edilebilir mi? galatasaray takımı ne olursa olsun 50 bin kişi önünde bu kadar sindirilemez! futbolda sindirilmek durumundaydı kabul buna rağmen son dakika elimize şans da geçti ama türkiyede bir maç sadece sahadaki oyundan ibaret değil bunu çok iyi biliyoruz. gerekirse ufacık bir temasta yere yatıp bağıracak topçu, sağlık görevlileri girecek çıkacak oyunu soğutacak o baskıyı kıracak ya! çok gamsız topçu var takımda, herkesin kendisine gelmesi lazım. önce futbolcu isteyecek.

    evet bize karşı açılmış bir savaş var ve bu her maç olacak, hocamızın görevini iyi yaptığını düşünüyorum. bundan sonra en büyük görev sahadaki topçulara düşüyor. sonra tribünde, sosyal medyada taraftara ve masada da yönetime. bu yolun sonu şampiyonluk olmalı başka da yolu yok!
App Store'dan indirin Google Play'den alın