resim
Ali Palabıyık
Görev:Eski Hakem
Yaş:42
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 1636
    23 ekim 2022 galatasaray alanyaspor maçında boey'e verdiği kırmızı kartı "candeias topa daha yakındı" diye savunan zeka özürlüler var. hatta hangi kanalda olduğunu bilmediğim bir programda futbolcuların topa olan uzaklıkları üzerinden "bakın candeias topa 7 metre uzak, muslera ise 10 metre" diyen başka zeka problemli insanlar da var.

    buyrun kanıtı: https://twitter.com/.../1584282721949732866

    şimdi sevgili en basit matematik bilgisinden yoksun kişiler, şöyle izah edelim sizin idrak yoksunu beyinlerinize: muslera ve candeias'ın hızlarının eşit olduğunu varsayarsak -elimizde aksi bir veri olmadığı için varsaymak zorundayız- aralarındaki mesafe sadece topun sabit olduğu durumlarda bir anlam kazanır. bu pozisyonda ise top hareket halinde ve muslera'ya doğru gidiyor. yani candeias'ın bu topa muslera'dan önce yetişebilmesi için hem muslera'nın + topun hızından daha hızlı olması gerekiyor ki mesafenin bir önemi olsun. bu kadar basit bir şeyi bile anlayamıyor olmak için özel bir dangalıklığa sahip olmak lazım, ki baktım bu videoyu daha çok trabzonsporlular paylaşmış. ne diyeyim, hiç şaşırtmadı.

    ben yılların sözelcisi halimle bile bunu biliyorum da bunlar hem de tv programlarında bunu savunacak kadar cahil mi? hayır tabii ki. amaç algı oluşturup insanları "karar gri" noktasına getirmek. bunlara ciddi bir tepki gelmediği sürece de bu algılara devam edecekler.
App Store'dan indirin Google Play'den alın