• 4
    0-0 biten karşılaşma.

    bu maçtan önce bursaspor taraftarları takımımızı "chelsea chelsea" tezahüratlarıyla karşılamıştı, çünkü birkaç gün önce oynanan 20 ekim 1999 galatasaray chelsea maçı'ndan 5-0'lık hezimetle ayrılmıştık. zaten fatih terim de "hem fiziken hem ruhen çok yüklendik, biraz dinlensinler, kendileriyle konuşacağım, kötü oyunun sebebini çözeceğiz" gibilerinden bir açıklama yaparak gheorghe hagi, gheorghe popescu, hakan şükür, bülent korkmaz, arif erdem, tugay kerimoğlu ve mehmet bölükbaşı'yı maç kadrosuna dahil etmemişti. yine aynı basın toplantısında 20-25 senedir hiçbir türk takımının avrupa'da mart ayını göremediğine değinip, şimdiki amaçlarının o aylara ulaşmak olduğunu vurgulamıştı.

    ne olduysa bu noktadan sonra oldu, galatasaray'ın yolu uefa kupası'nı kazanmaya kadar gitti. bizi "chelsea chelsea" tezahüratlarıyla karşılayan, maç boyunca "5 5 5" diye bağıran bursasporlular ise çok değil 6 ay sonra uefa kupası'nı kazanan galatasaray taraftarlarının sevincini şehirlerinde izlemek zorunda kaldı. birkaç sene sonra da küme düştüler zaten.

    0-0 biten bu maçta, stoperde capone - ahmet tandemi oynasa da bir hafta sonra popescu takıma döndü, onun talebiyle ve terim'le birebir görüşmesiyle de popescu - bülent tandemine geçiş yapıldı.

    yine bursaspor'la oynanan bu maçta marcio - saffet forvet hattı ilk 11'de yer alırken, oyunun ilerleyen bölümlerinde arif - ümit davala forvet hattına geçiş yapıldı. sezonun genelinde ise arif - hakan ya da marcio - hakan oynadı.
App Store'dan indirin Google Play'den alın