resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4157
    takımı 19 ekim 2022 galatasaray kastamonuspor maçını 7-0 kazanmasına rağmen, yine sosyal medyada ağır şekilde eleştiriler almış teknik direktör. 4-4-2 ve gomis - seferovic tercihi ile uzun takım boyu vs. rakip kastamonu olmasaydı yine kaybederdik şeklinde yorumlar yapılıyor.

    alanyaspor gibi bir takıma karşı da benzer bir oyun tercihi ile galibiyet alsak, bu sefer alanyaspor zayıf takım, dişli bir takıma karşı görün bakalım diyecekler. o dişli takımı yensek, beşiktaş veya fenerbahçe'ye yenilince anlarsınız diyecekler. beşiktaş ve fenerbahçe'yi yensek, avrupa'da rezil olacağız ve göreceksiniz diyecekler. 2019-2020 sezonunda başakşehir ile bundesliga lideri borussia mönchengladbach'ı deplasmanda* uzun takım boylu 4-4-2'si ile saf dışı bıraktığı gibi bir galibiyet alsak, bu sefer de real madrid'e vs. karşı görün diyecekler. ha, es kaza bu serüvende bir yenilgi alsak, tabii ki de bakın biz söylemiştik diyecekler.

    okan buruk'un 2019-2020 sezonundaki başakşehir'inin de takım boyu uzundu ve deplasmandaki borussia mönchengladbach maçından sonra ligde de kullandığı 4-4-2'sinin santrforları da crivelli ve demba ba idi. yani, normal şartlarda bu ikili de ideal bir 4-4-2 ikilisi görünümünde değildi bana göre ama ligde çok rahat maç kazanıyorlardı. ayrıca, avrupa'da da başarılıydılar. taraftarın, okan buruk'un galatasaray'a gelmesini istemesinde başakşehir kariyerinin de etkisi vardır diye düşünüyorum. durum böyleyken, başakşehir kariyerinden sonra galatasaray'da bambaşka bir futbol beklenmesine de şaşırıyorum.

    mesela, kastamonuspor'a karşı bire bir aynı diziliş ve oyun ile kazanan fenerbahçe olsaydı; jorge jesus'a oyun, oyuncu tercihi ve takım boyu üzerinden sosyal medyada veya basında bir eleştiriye bence rastlamazdık. hatta, rakip zayıf bile olsa 90 dakika ciddiyetle pres yapan hücumcu bir takım çıkardığından ve takımdaki oyuncuların tamamına hükmettiğinden bahsedilirdi.

    "ben demiştim" demeyi ve fatih hocanın tekrar gelmesini bekleyenlerin fazlaca olduğu bu güvensizlik ortamında başarılı olması gerçekten zor görünüyor ama umarım bir şekilde başarılı olur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın