• 31
    sevgili hocam,

    futbolculuk döneminde altyapımızda oynadın, ayağın kırıldı, tekrar döndün ama satılık listesine kondun, pes etmedin, 2000 yılının mimarlarından oldun, sonra inter’e gittin, beşiktaş’a gittin ve sonra bize tekrar geldin ve bizde şampiyonluk yaşayıp ibb’de futbolu bıraktın. oynadığın her takımda elinden geleni yaptın, özellikle bizdeyken terinin son damlasına kadar oynadın. çok severiz öyle topçuları bilirsin. seni de sevdik o yüzden. çok şükür ki canlı şahidiydim o günlerin.

    teknik adam olmaya karar verdin, kötü deneyimlerin de oldu ama genelde çok iyiydin. göztepe, elazığ, rize, akhisar, başakşehir vs vs. hepsinde alnın ak bir şekilde görev yaptın. hiçbir kulübün seni kötü andığını sanmıyorum. türkiye kupası ve lig şampiyonluğu yaşadın. hayallerinin takımına sonunda imza attın teknik adam olarak.

    bunları neden yazdım, hocam sen zaten başarılı bir teknik adamsın. kimsenin torpiliyle buraya gelmedin. gökten zembille inmedin. arkanda lobi falan yoktu. siyasetle gram ilgin olmadı. kimsenin adamı olmadın. kazıya kazıya, başarılı ola ola geldin. tıpkı imparator gibi…

    senden tek isteğim, kimseye mavi boncuk dağıtma. kafanda bir plan bir sistem varsa, kimsenin gözünün yaşına bakmadan onu uygula. yok o yıldızmış, yok buna çok para vermişiz falan önemsiz detaylar.

    bilmiyorum farkında mısın ama taraftarın çoğu senin arkanda. belki gerçekten seni sevdikleri için arkanda, belki de ii. fatih terim çıkabilir diye senin arkanda. çok bir krediye sahip değil gibi görebilirsin kendini ama sandığından çok daha fazla desteklendiğini bil. basını, sosyal medyayı takma o yüzden. kendini kanıtlamak istiyorsun, acele işler yapıyorsun bu yüzden ama rahat olmalısın. kayserispor maçı öncesine kadar takım iyi yoldaydı. gol atamıyorduk ama belli bir planımız vardı. illa gol atacaktık.

    kayserispor maçında tüm yıldızları oynatma derdine düştün ama futbolun öyle oynanmadığını sen bizden daha iyi biliyorsun. yanlışlarından çabuk döndüğünü gördük daha önce. umarım bunda da çabuk dönersin. gerekirse icardi yedek kalacak, bu takımda jardel yedek kaldı, hagi yuhalandı, icardi kim allasen?

    taraftarı arkana alırsan o stadyum cehennem olur hangi takım olursa olsun. taraftarı da arkana almanın yolu onları dinlemekten değil, kendini anlatmaktan geçiyor. de ki benim böyle bir sistemim var. atıyorum kanatları kullanıcam, az gol yiyeceğiz, santraforsuz oynayacağız vs vs. imparator bunu zamanında söyledi de kredi sahibi oldu. mesela ilk dönemindr 3-5-2’yi tersten oynayacağız dedi. taraftar “o nasıl bir şey aq” dedi, kimse anlamadı ama bir bildiği vardır diye sabretti. sen o yılların canlı şahidisin zaten.

    2012’de baktı olmuyor, bu takım çift forvet oynayacak dedi. ondan sonra son yılların en dominant futbolunu oynadık. 2017-2018’de yenilsek bile pes etmeyen bir takım olacak dedi, yenildiğimiz gençlerbirliği maçından sonra taraftar florya’da şampiyon gibi karşıladı. 40bin kişi antrenmanı seyretti.

    terim’den örnek verdim çünkü taraftar seni terim’in veliahtı olarak görüyor. bu beklentinin kötü tarafları da var ama iyi tarafı da sana biçtiği rol. sen yapabilirsin demek ki bunu diye görüyor.

    sonuç olarak bizde ne yapmak istediğini açıkla. false 9 ile oynayacağım de, ne bilim pres yapacağız de, istersen bu takım çok hücum yapmayacak de ama yapmak istediklerini anlat. anlat ki taraftar arkanda olsun. herkesi memnun etmek zorunda değilsin.

    kendi adıma sana güveniyorum. inşallah başarılı olacaksın.
App Store'dan indirin Google Play'den alın