resim
Arda Kardeşler
Görev:Hakem
Yaş:36
Uyruk:Türkiye
Görev Aldığı Maçlar
  • 445
    15 ekim 2022 kayserispor galatasaray maçını rakı masasında izlerken hemen hemen her hatalı kararından sonra kendisini çiçek isimleriyle andım. bir yerde papatya dedim, bir yerde melisa, bir yerde orkide. o kadar şeffaf ve o kadar güzel şekilde maçı ev sahibine teslim etti ki maç bitiminde hala daha mimozam, akşam sefam diyerek anıyordum kendisini.
    ben de dahil çok galatasaray'lı takımın bu absürt şekilde kötü oynamasına takıldık. ancak futbolun bir skor oyunu olduğunu da unutmamak gerekir. sadece direk skoru etkilediği dakikaları ve pozisyonları yazacağım.
    tarihe not düşülsün diyerek buraları karalıyorum.
    birinci dakika net penaltımızı vermemiştir. el açık. kol bitişik olmasına rağmen el açık. topun kaleye gitmesini engelliyor ve yön değiştirtiyor. pozisyon net penaltı ve sarı kart.
    yirmi birinci dakika kayserispor'un golü öncesi boey'e net faul vardır. golü atan gavranovic tabanıyla boey'in sağ ayak bileğinin üst kısmına, tekmeliğinin olduğu yere vurmakta ve rakibini bozmaktadır.
    elli beşinci dakika barış alper yılmaz bir hava topunda gol atıyor. var çağırmıyor ancak kulağına fısıldıyor! pozisyona bakıyoruz barış'ın top koluna çarpıp gol oluyor. peki burada iptal gerektirecek bir ihlal var mı? sabaha kadar yok. çünkü kol içe kıvrılmış vücuda birleşik. o artık vücut sayılır. açık değil, çıkık değil, topa vurmak için kolunu 1 mm bile oynatmıyor. net golümüzü var'a gitmeden burası çok önemli izlemeden iptal etti. neden gitmedin sayın kardeşler? kaldı ki aynı pozisyon her maç oluyor. ceza sahası içinde, dışında, orta sahada her an her yerde oluyor. bir kere el verildiğini görmedim. gerçi bir kere verildi 2000 yılında süper kupa da suat'ın koluna çarpan topla çok benzer pozisyon.
    serbest vuruş kullanan x takımı y takımının barajına bu şekil takıldığında tekrar faul ya da penaltı veriliyor mu? bu kol ile atılan ve sayılmayan gol iptali artık bir çizgi olmalıdır galatasaray camiasında. ya bu hakemlere karşı art niyet var diyerek dava açılacak ya da bun adamların eli çektirilecek. bunlardan başka açıklama duymak dahi istemiyorum.

    kaldı ki geçen senelerde bu hakemin kardeşi direk rakibimiz olan trabzonspor'un kalecisiydi. bu adam onların maçına verilmese de rakiplerinin maçlarına verildi. göz göre göre çokça doğradı bizi. hangi prensiplerle bizim maçlarımızı yönetti? hangi liyakata hangi güvene bağlıydı bu prensipler? hadi prensibi geçtik hangi duygularla bizim maçlarımıza çıktı. yok mu şu koca camiada bu işi dur diyebilecek koca yürekli bir adam?

    https://tr.wikipedia.org/...v%20almaktad%C4%B1r.

    https://www.beinsports.com.tr/...alatasaray-mac-ozeti

    https://www.beinsports.com.tr/...lle-basliyordu-29372

    https://www.beinsports.com.tr/...rio-gavranovic-29374

    https://www.beinsports.com.tr/...ayilmayan-golu-29385
App Store'dan indirin Google Play'den alın