resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4053
    15 ekim 2022 kayserispor galatasaray maçına veremediği kararlarla etki etmiştir. nasıl terim ve torrent varken söylüyorduk, aynı objektiflikle söylemeliyiz ki galatasaray'lı olduğumuz aşikar olsun.
    neden verdiği kararlar ya da veremediği kararlar diyorum biraz açıklayayım. kerem bu takımın 2 yıldır net yıldızı. 2021-2022 sezonu kerem'in kötü oynadığı maç olmadı mı? çok top ezdiği ya da bir adım daha atsa mesela gol yemeyeceğimiz pozisyonları olmadı mı? oldu. ama takım ona dönük bir sistemle de oynuyordu. golün her türlüsünü atıyordu. arkasında "yetersiz" aanholt varken çok geriye gelmesi istenmiyordu. +1 forvet gibi oynuyordu. boşluğu bulmuyor koşularıyla yaratıyordu. herhalde çok galatasaray'lı burada hemfikir olur. geçen sene biz kerem sayesinde ligde kaldık. ne acı bir tespit.
    sonra ne oldu? okan geldi ve sistem kökünden değişti. top bizdeyken atak bir kanada yığılmaya çalışılıyor. top rakibe geçince hızlıca topu kapıp pozisyon bitirilmeye çalışılıyor. çok girerim aslında ancak konum şu an o değil. işte okan veremediği kararlar dediğim silsileye buradan başlıyor. belli ki basının, taraftarın belki de yönetimden birinin etkisinde kalmış. kerem neden kesik yedi? maç başı 20 top kaybı var diye. ee sen top kaybetmeden bir çaba içerisine giren adamı bulursan hem yerli hem 24 yaşında bul getir oynat. alternatifi mertens olamaz. alternatifi yunus olamaz. yunus 9 maçtır çok mu iyi? ya rachica koyarsın ya yusuf koyarsın ki farklı bir profilde oyun oynamak istediğini görelim. bir oyuncu formsuz ise onu kazanmak yine sana bağlı. ikinci olarak üç yerli olması gerekiyor diye kasımcan'ın sol bek oynayabileceğine kanaat getirip kayserispor karşına 11 çıkardı. kazımcan'ın kaç maçı var sol bek olarak? galatasaray bir deneme tahtası değil. olmuş adamları ya da o pozisyonun olmamış adamlarını getirip oynatırsın ki başarı yakalayasın. kazımcan sol bek değil. belki kariyeri ona doğru evrilir daha çok genç ancak bizim bu kadar riskli bir işi çok zor bir deplasmanda yapmamız yanlıştı. kazım'ın yardımına gelsin diye mitşö ile başladık ve gol yedik değil mi? hemen neden oliveira içeri atılmadı? işte veremedi o kararı. kazımcan'ın zorla oynatılmasından dolayı mitşö kararı verdi ve geri alamadı o kararı. yani yine doğru karar veremedi. okan bence bir şeylerin etkisinde kalmış durumda. 4 tam forvetimiz var. yaşları, uyrukları, kariyerlerinden bağımsız farklı profilde 4 forvetimiz var. icardi, mertens, seferoviç ve gomis. bu dörtlüden verim alamamak yine okan hoca'nın sınıfta kaldığının göstergesidir. hadi icardi yeni. alışma süreci, sakatlıktan çıktı ve çalkantılı bir yaşamı var diyelim. mertens'i neden forvet değerlendiremiyoruz? kayseri maçında mesela icardi çıksa sefer girse mertens sefer ikilisi ileri uca geçse daha efektif olamaz mıydık? aslında bunlar varsayım ancak okan da bunları yapmalı ya da bize farklı şeyler yaptığını göstermeli. öteki türlü yaptığı hamleler çok ezbere oluyor. bir acil durum planın yok mu? baktın geridesin elindeki bütün golcüleri şuursuzca içeri atmak mıdır b planı? açıkçası öyle arabesk bir sevgi içinde değilim okan ve ekibine karşı. ancak televizyonda gördüğüm zaman da içimden bir tel kopuyor. 2000 ve öncesinden bıraktığı izlenim diye düşünüyorum. ama bu gidişle bu takımdan maksimum verimi alamazsa ocak ayı onun için pek hayırlara vesile gibi de durmuyor. ben öyle atlet değiştirir gibi teknik adam değişikliğine karşıyım. isterim en az 1 yıl kalsın. bir oturup sağlıklı düşünelim ne oynattı diye. ancak kulübün finans açısından ve başarı açısından son yıllardaki başarısızlıkları düşünüldüğünde bu kredinin kendisine verilebileceğini de düşünmüyorum. bu arada şimdiden söyleyeyim "torrent'i neden beklemedin ya teknik" diyenler çıkabilir. çünkü torrent bir teknik adam değildi.
App Store'dan indirin Google Play'den alın