resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4028
    adana demirspor deplasmanında mertens, gomis gibi oyuncuları tercih etmesine rağmen rakip savunmaya karşı yarı sahada risk alarak adam adama pres uygulatmaya çalışmış ve nispeten başarılı olmuştu, adana demir belli bölümlerde o baskıyı pasla hiç kıramamıştı. deplasmana göre riskli bir tercihti ama işe yaramıştı. kayserispor maçında da benzerini uygulatmaya çalıştı ama takım topsuz oyunda hiç karşılık veremedi. icardi, mata, mertens gibi savunma katkısı düşük oyuncularla bu işin olmayacağı veya istikrar sağlamayacağı çok açık. böyle olunca takım 4-2-4'e dönmüş oldu ve bütün yük ortasaha oyuncularına binmiş oldu. karşılama oyununda bu oyunculara pres yaptırmak yerine alan kapatmalarını istemesi daha mantıklı olurdu.
    takım pres yapacaksa ki yapmalı; daha bozucu ve nitelikli olması lazım ve en önemlisi buna uygun oyuncular seçmeli. böyle bir onbirle çıkıyorsak topa hakim olarak oynamak lazım ki o da olmadı. dün aşırı top kaybı yapıldı ve pas alan oyuncular çok hareketsiz kaldı. ön alanda bu kadar reaktif oyuncuları takımın taşıması mümkün değil.
    bu maçta kazımcan tercihi yerine aanholt, önde kerem ile devam etse yoğun eleştiriye maruz kalacaktı. değişiklik gerekli diyene de hayır demezdim çünkü soldan gereken hücum katkısı alınamıyordu. bu maçta kazımcan ve önüne 35 yaşındaki mertens tercihi hiç işe yaramadı. eski düzende çıkılsa bu kadar kötü olmazdı diye düşünüyorum. kadro kurarken çok geniş imkanları var, bunun dezavantajları da var o yüzden sosyal medyaya göre değil kendi kurgusuna uygun oyuncuları tercih etmeli. kendi doğrularını taraftarın istedikleri futbolcularla uygulatmaya çalışınca sonucu bu oluyor.
    bariz hatalı olduğu iki maç var, giresun ve kayseri maçları. bu maçlarda oyunu rakibe teslim ederek mağlup olduk.
    kritik bir fikstüre giriliyor. deplasmanlarda ve seviyesi yüksek maçlarda fiziksel olarak daha kuvvetli ve tempo katabilecek oyuncuları tercih etmeli. mata, gomis, mertens, icardi dörtlüsünden en fazla bir veya iki tanesi tercih etmeli. bu sayı ikiye çıktığında bile savunma problemleri baş göstermeye başlıyor.

    (bkz: 15 ekim 2022 kayserispor galatasaray maçı)
App Store'dan indirin Google Play'den alın