resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4024
    en ofsayt entrylerimin hakkında olduğu mevcut galatasaray teknik direktörü. kendisinin bir hoca olarak taktik açıdan yetersiz olduğunu, üstüne üstlük yetersiz olan taktiksel anlayışının da türkiye liginde işe yaramayacağını defalarca söyledim. düşünün ki koridoru kanat oyuncundan çok bek oyuncunuz kullanıyor, ama takımdaki en yetenekli oyuncuların da kanat oyuncuların. var mı böyle oksimoron? bakıyorsunuz istatistiklere bek oyuncularımızın kısa pas yüzdesi takımda en yüksekler arasında. acaba neden? çünkü boş koridor kanat oyuncusuna değil overlap yapan bek oyuncusuna ait bu sebepten ötürü daha risksiz ve basit paslar atabiliyorlar. işin kötüsü bek oyuncuları geri dönmediğinde (ki bu aslında bayağı fazla oluyor ama sacha atletikliği sayesinde geri toparlayabiliyor) tehlikeli olmayacak ataklar gol pozisyonuna dönüşebiliyor.

    gelelim kerem ve yunus konusuna. kanat oyuncusunu sadece 13. ve 15. bölgeye herhangi bir direktif vermeden hapsedersen böyle olur. ama neymiş efendim kerem ve yunus kötü oynuyormuş. yunus'un kerem'den daha iyi görünmesinin sebebi ise iki oyuncunun stili arasındaki farklılık. yunus daha komple bir oyuncu kerem'e oranla daha önceden dediğim gibi. fakat 14. bölgeyi kullanacak adam koymazsan kanat oyuncularının orada istasyon olma ve gol şansı üretme verimliliği de düşer. balık tutmayı bilmeyen birine ekipman bile vermeden balık tut demek gibi bir taktiksel anlayış ile oynuyoruz ve farkında değiliz.

    daha gerekçelerini vererek istatistiklere başvurarak destan yazarım ama zaten bu entry de ofsaytlanacak. ama yok okan burak şahane okan buruk harika.
App Store'dan indirin Google Play'den alın