resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 4007
    galatasaray'ın maçlara çıkacağı kadroyu beklentilere göre değil de, kendisine göre ayarlaması gereken teknik direktörümüz.

    7 ağustos 2022 antalyaspor galatasaray maçının son dakikalarında seferovic-gomis ikilisiyle çift forvete dönmüştük ve gomis galibiyet golünü atmıştı. bu maçtan sonra tüm hafta boyunca sosyal medyada çift forvet seçeneği üzerinde duruldu. işte çok iyi olacak da, forvetler şov yapacak da, falan da filan bir sürü şey yazıldı. bir sonraki hafta kendi evimizde oynadığımız giresunspor maçının* ikinci yarısına anlamsız bir şekilde seferovic-gomis ikilisiyle girdik. o dakikadan sonra rakip ceza alanına bile giremedik çünkü topu getirebilecek kimse yoktu. gol atamadığımız gibi, bide 77. dakikada 1-0 geriye düştük. sezon öncesi övgüyle bahsettiğimiz ve yetenekli bulduğumuz hamza akman'ı 83. dakikada yine ve yeniden anlamsız bir şekilde oyuna alarak iyice tüy dikti. bu maçtan sonra hiçbir maçta hamza akman forma şansı bulamadı.

    11 eylül 2022 kasımpaşa galatasaray maçında cezalı abdülkerim'in yerine emin bayram oynadı. her ne kadar elinden geleni yapsa da, yenilen ilk golde hatası vardı. onun dışında çok iyi bir maç çıkararak güçlü bir alternatif olduğunu kanıtladı. maçı galibiyetle bitirdiğimiz için pozitif hava vardı ve emin bayram dahil bütün futbolculara övgüler dizildi. bu maçtan sonra da, sezonun belki de en iyi topunu oynayan konyaspor'a karşı kendi evimizde oynayacaktık. açıklanan kadroya baktığımızda emin bayram'ın ilk 11'de olduğunu gördük. hani abdülkerim'in cezası bitmesine rağmen böylesine önemli bir maça emin bayram'la çıkmak çok büyük bir yanlıştı. oyuncu da zaten ilk yarıda çok büyük bir hata yaparak az kalsın golü yedirecekti. o maçı kazandığımız için olumsuz birçok faktörü göz ardı edildi ve emin tercihi üzerinde durulmadı. "iyi oynayanı hoca ödüllendirdi" dendi ve konu kapatıldı. o maçtan sonra hiçbir maçta emin bayram oynamadı.

    yine konyaspor maçından önce sosyal medyada pva'nın çok kötü olduğu ve yerine mutlaka iyi birisinin oynatılması gerektiği konuşuluyordu. sacha boey'in formundan dolayı yedekte kalan sağ bek oyuncusu dubois'in sol bekte oynatılması gerektiği fikri her yere yayıldı. dakikalar 78'i gösterdiğinde pva'nın yerine dubois girdi! o maçta gol pası verdiği için inanılmaz derecede övgü aldı ve okan hoca o maçtan sonra "dubois artık sol bek için güçlü bir alternatif oldu" dedi. milli ara, o, bu, şu falan derken 1 ekim 2022 adana demirspor galatasaray maçının ilk 11'inde sağ bek oyuncusu dubois'in sol bekte başlayacağını gördük. oyuncu da o maçta haliyle vasat altı bir performans sergiledi.

    neyse sonra bir haftayı bay geçtik. kerem aktürkoğlu'nun kötü performansından dolayı oraya yabancı bir ismin geçmesi için sol bek oyuncusunun yerli olması gerektiği fikri her yerde konuşuldu. herkes ille de kazımcan da kazımcan dedi. hatta birçok yerde kazımcan'ın sol bek oynaması ve aynı zamanda mertens-mata-icardi üçlüsünün de aynı anda saha olması gerektiği de söylendi. 15 ekim 2022 kayserispor galatasaray maçının açıklanan kadrosuna baktığımızda kazımcan'ın ilk 11'de ve önünde de mertens'in oynayacağını gördük. böylesine büyük bir yanlışı rakip takım da affetmedi ve o bölgeden akın akın gelerek ilk yarıyı 2-0, maçı da 2-1 galip bitirdi.

    okan hoca'nın ilk amacı güçlü bir kadro istikrarı oluşturmak olmalı. deneme yanılma yoluyla maçlara çıkarsak sezonu heba ederiz. en büyük örneği de geçen sezon fatih terim yönetiminde yaşandı. halil, mohamed, diagne üçlüsünü sürekli değişmeli oynattık ve hiçbir forvet oyuncumuz istikrar sağlayamadığı gibi hem performans kaybı yaşadı, hem de arkalarındaki oyuncuların verimi düştü. işte okan hoca'da sol bekte aynısını yapıyor. bir bakıyorsun pva oynuyor, ertesi hafta dubois, bir sonraki hafta kazımcan'la başlıyor falan. mertens'i de kanat oynatıyor, forvete geçiriyor, forvet arkasına alıyor! barış alper yılmaz sol bek, forvet, sağ kanat falan olmaz bu işler. popülizme dayanmadan güçlü bir kadro kurup istikrar yakalaması gerekiyor. aksi takdirde birkaç maç sonra tribünlerden de yuhalanır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın