resim
Patrick John Miguel van Aanholt
Takım:PSV Eindhoven
Mevki:Sol Bek
Yaş:33
Boy:1.76
Uyruk:Hollanda
  • 1533
    takımımızda asıl mevkisi sol bek olan tek oyuncudur.

    bazı maçlarda bende kendisini çok eleştiriyorum. mesela taç atışlarını ortalama 30-40 saniyede kullanması beni deli ediyor. hücum bindirmeleri, yaptığı ortalar falan eleştirilebilir şeyler ama unutulmamalıdır ki, takımımızdaki tek ve en iyi sol bektir. alternatiflerinden biri olan emre taşdemir'in devamlılığı yok. bugün emre diye bağırsam, yüksek sesten bile sakatlanma olasılığı olan bir oyuncu. kazımcan'a baktığımızda, daha geçen seneye kadar forvet eğitimi almış birini görürüz. birkaç maçtır sol bekte oynayan dubois'in asıl mevkisinin sağ bek olduğunu da hesaba kattığımızda elde sadece pva kalıyor.

    şimdi şöyle bir şey de var; kerem aktürkoğlu'nu yaptığı top kayıpları ve defansa yardıma gelmemesinden dolayı eleştiriyoruz. çok ilginçtir ki, pva'yı da hücuma çıkmıyor veya çıksa da saçmalıyor diye eleştiriyoruz. bir terslik yok mu? şimdi öncelikle şunu biliyoruz ki, kerem defansa yardım etmiyor. böyle bir durumda ortalama 60 metrelik bir koridoru tek başına savunan pva'nın yorulması da çok doğal. bu yüzden kendisi de saha içi organizasyonlara pek katılmıyor. katıldığında da en ufak bir top kaybında arkası bomboş kalıyor çünkü dediğim gibi kanatta oynayan oyuncunun yardımı yok. hal böyleyken de kendisi aşırı derecede göze batıyor.

    geçen sezon birçok maçta çok çok iyi oynadı. birkaç tane al da at dediği asistleri de güme gitti. yani aslında kendisi olabildiğince mücadelesini veriyor. o bölgeye berkan gibi yardıma giden tempolu bir oyuncunun varlığı 27 şubat 2022 galatasaray çaykur rizespor maçında ona muhteşem bir oyun oynattı. bu maçta attığı 2. goldeki paslaşmaları ve koşuyu yapabilecek kimse yok. ligde bunu akıl edebilecek en azından hiçbir sol bek yok!

    pva aşırı derecede iyidir, şöyledir böyledir demiyorum ama madem yabancı sınırından kaçınmak için ilk 11'e giremiyor, e o zaman bir zahmet yedekte bekletilsin. asıl mevkisi sol bek olmayan bir oyuncunun ilk 11 başlaması veya işler kötü gittiğinde son birkaç yıldır sakatlıktan ötürü forma giymeyen bir oyuncunun oyuna girmesi çok saçma duracak. aynı şekilde ters ayaklı bir oyuncunun orada oynatılması veya sonradan oyuna girmesi de bir o kadar saçma olacak.
App Store'dan indirin Google Play'den alın