• 2198
    kullanıcı adımdan da anlaşılacağı üzere (dünyaya soldan bakan biri olarak) geçmişte çok sevdiğim günümüzde ise başarısızlıklarından büyük bir zevk duyduğum belki de avrupa'nın en züppe etnik gruplarından olan katalanların takımı.

    trafik oluyor diye turist gelmesinden bile şikayet eden, kendilerini ispanya'nın kalanından üstün görüp diğer bölgeleri aşağılayan, aragon'un yeniden kurulmasını hayal eden katalanların sahip oldukları sonsuz özgüvenlerine paralel verdikleri bok gibi kararlara bakınca bugünkü durumları hiç de şaşırtıcı değil.

    not: ispanya'da franco rejiminin desteklediği takım real madrid değil hava kuvvetlerinin takımıyla birleşerek altın çağını yaşayan atletico madrid'dir ki o atletico muhalif basklı gençlerce kurulmuştur zamanında.

    not 2 : ispanya iç savaşında en son düşen şehir barcelona değil madrid'dir. franco rejimince ülkenin kalanından daha kötü bir muamele görmemişlerdir. bugün madrid özerk bölgesinden sonra sırasıyla bask, navarre (basklılar yaşar) ve katalonya gelir ispanya kişi başına milli gelir sıralamasında.
App Store'dan indirin Google Play'den alın