• 163
    şampiyonluğa koşmaktadır. ellerinde ciddi bir avantaj var. kalan 8 maçın 1 tanesi ankaraspor maçı, 3 puan cepte. adamlar bay geçecekleri, sondan 1 önceki hafta şampiyon olabilirler.

    ancak, gelelim bursaspor hak etti etmedi meselesine. futbolda hak diye bir şey var mı allah aşkına, hiç gördünüz mü? hak diye bir şey olsa yunanistan avrupa şampiyonu olur muydu? ama kendi çizginden topu geçirmeyeceksin, rakibin çizgisinden topu en az 1 fazla kez geçireceksin. hak budur, gerisi hikaye.

    yunanistan örneğini bilerek verdim, çünkü avrupa şampiyonu yunanistan, geçen sezon ki sivasspor ile bu seneki bursaspor arasında çok bir fark yok. her 3 takımı da izlerken sıkıldım hep.
    maçlarını izlerken; bu denizli, antep, ibb, trabzonbunlara çakar şimdi deyip tuvalete gidip döndüğümde golü bursanın attığını gördüm. geçen sene de sivas.

    önce savunma yapıp, kontrayla maç kazanmak bizim ligimizde hep geçerli oyun şekli olmuştur, 96-2000 galatasaray'ı hariç. lucescu'nun başarılı bir hoca olmasının temelinde bu yatar. savunmayı kapattıktan sonra, futbolcuların genlerine yerleştirdikten sonra bazen de en çok hücum yapan takım olursun. herkes geriye koşmaya şartlanmıştır nasıl olsa. bursaspor bunu çok iyi uyguluyor.

    beşiktaş, mustafa denizli ile bunu yapıyor. aynı şekilde oynatan ertuğrul sağlam'ı kovdular, mustafa denizli devam ediyor. bu da hocaların ağırlığıyla ilgili işte, oynattıkları futbolla değil. aynı ertuğrul sağlam, bursaspor'la şampiyonluğa koşuyor.

    bursaspor'un, sağlam savunma ile kontraatağa yatkın hızlı oyuncularıyla sonuca gitmesi kendileri için yeterlidir.
    ama söyleyin bakalım razı olur musunuz galatasaray'ın böyle oynamasına?
    biz burada rakibe oyunu kabul ettiremiyor deplasmanda diye eleştiriyoruz takımı, rijkaard'ı. bütün oyun planınızın bu olduğunu düşünün bakalım.

    ama doğrusu, bursaspor gibi bir takım bu oyuncularla oynayabileceği en akıllıca futbolu oynuyor. bursaspor takımının bu duruma gelmesinde kilit adamlar ömer erdoğan*, hüseyin cimşir*, zapo*, ali tandoğan*. bir de ligimiz için iyi kalecileri var, ivankov. kontraatak futbolu için hızlı ve bu sezon çok formda futbolcuları var: sercan yıldırım, ozan ipek, volkan şen.
    bursa, akıllıca oynuyor ama bu iyi oynadığı anlamına gelmez, karıştırmamak lazım.
    bursa'ya şampiyonlar ligi'nde top göstermezler. hüseyin mi oyun kuracak, volkan'ı ozan'ı bırakırlar mı sizce savunmanın arkasına bu kadar kolay. ivankov avut atışından başka duran top kullanabilir mi sizce şampiyonlar liginde.

    bursaspor'un hakkını verelim, ama abartmayalım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın