resim
Sargon Duran
Görev:Teknik Direktör
Takım:Kadın Futbolu
Yaş:37
Uyruk:Avusturya
  • 22
    valerian ismael hoca ile birlikte benim için tez olacak duran top hocamız.

    ismael hoca beşiktaş'a geldikten sonra büyük takımın oynaması gereken oyun hakkında ışık olacak yazmıştım. an itibariyle bu tez çalışması devam etmekte. yeni tez çalışmamız ise duran hoca ile ilgili olacak.

    yıllardır, özellikle fatih hoca zamanı duran top savunmasında gerçekten iyi işler çıkartırken, hücumda bu kadar etkili olamamamızın sebebini çoğu taraftarımız çalışmamaya bağlarken, ben vurucu ve atıcıların kalitesine bağlıyordum. duran toptan oluşturduğumuz xg ve atılan gol oranına da baktığımız zaman anlatmaya çalıştığım kalite olayı da aslında gözüküyordu. tabii istatistikler her şeyi göstermez ama genel olarak bizlere bilgi verir. o yüzden görmezden gelinemez.

    2022-2023 sezonundaki kadromuza baktığımız zaman eskisi gibi duran toplarda etkili oyuncumuz az. hatta marcao-abdülkerim değişikliği ile vurucularda, sergio-cica değişikliği ile de atıcılarda daha iyiyiz. icardi de gomis ya da halil'e göre net daha iyi duran top vurucusu. buna nellson- 2 tane bekimiz ve orta sahalarımız oyuncular arasında net bir kafacı diyebileceğimiz oyuncu yok. nellson karşılamada ligin en iyilerinden fakat hücum için aynı şeyleri söylemek mümkün değil. yani takımda abdülkerim- icardi 'den başka direkt olarak gol olacak vuruş yapacak oyuncu yok. bu da organizasyonla birlikte şans bulsak bile skor yapamamamız anlamına geliyor.

    eğer duran hoca ile birlikte gol atmaya, ortalamanın üstünde skor yapmaya başlarsak benim şimdiye kadar duran top başlığı altında yazdıklarım bir anlam ifade etmeyecek.

    umarım her maçta duran toptan skor üretiriz ve ben duran top başlığına yanılmışım daha doğrusu yeni şeyler öğrendim diye yazılar yazarım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın