• 6076
    özellikle ileri 3'lü ve merkezdeki 2lileri temas ederek pres yapıyor. bu da onlara 2. ve 3. bölgede top kapıp hızlı bir şekilde kaleye inmelerini sağlıyor. 2 gol planından 1. ve en önemlisi bu. diğeri de zaten duran toplar.
    yalnız bu temaslı pres etme oyunu türkiye'de hakemlerin "normalde" pek onay vermediği bir durum. fakat o sezon hakemler hangi takımın bu oyununa müsaade ediyorsa o takım ittiriliyor demektir. fener'in bahsettiğim şekilde 2. ve 3.bölgede presle kaptığı topların en az %70-80'ini biz kapsak direkt faul düdüğü çalarlar. bu sene fener'e daha dokunmadılar. dokunacak gibi de durmuyorlar.

    tempolarının düşeceği bir dönem gelecek elbette, bununla beraber dersine iyi çalışan hocalara karşı da daha çok maçları olacak. özellikle başakşehir, trabzon, antalyaspor ve bizimle yapacakları maçlar bence fener'in en zorlanacağı ve muhtemelen mağlubiyetler alacağı maçlar olacak. beşiktaş maçı da enteresan olabilirdi ama ismael gedson yerine delle ali'yi oynatınca, ghezzal de yetişmeyince savunmaya öncelik verdi ve kısır bir maç oldu. gedson ve ghezzal girdikten sonra beşiktaş'ın kaleye gönderdiği biri de direkten dönen 4 top var. ilk yarıda ofsayta tam 6 kez yakalanmışlardı. misal ghezzal ve gedson olsa o pasların yarısında ofsayt söz konusu olmayabilirdi.

    sonuç olarak, iyi bir kadro ve fena işlemeyen bir planları var. ama üstüne düşünüldüğünde, fener yenmek bir tarafa paramparça edilebilecek bir takım.
App Store'dan indirin Google Play'den alın