• 161
    öncelikle şunu söyleyeyim ki eğer galatasaray şampiyon olmazsa bu sezon kim şampiyon olursa olsun umrumda olmaz. yani bu hafta sonu bursaspor kazanır biz de derbiyi kaybedersek bu sezon bitmiş olacak benim için. geri kalan bölümde bank asya 1. ligi ve bucaspor'u takip edeceğim. bu ön bilgiyi verip esas konuya gireyim. yukarıdaki entrylerde olası bursaspor şampiyonluğunun bize maddi olarak etkileri ve bursaspor'un şampiyonluğu hak edip etmediği sorgulanmış.

    ben öncelikle maddi etkiyi anlatmak istiyorum. bursaspor şampiyon olursa lig şampiyonlarına verilen naklen yayın parasına ortak olacak denmiş. evet bu doğrudur. şu anda sadece 4 takıma pay edilen bu miktar bursaspor şampiyon olunca 5 takıma pay edilecek. ancak atlanan bir nokta var. bursaspor'un bu pastadan alacağı pay ne kadar? durum şu ki renktaşlar her takım bu payı şampiyonluk sayısına orantılı olarak alıyor. yani bu para şu an için 17+17+13+6= 53 pay olarak hesaplanıyor ve bunun 17/53'lük kısmını biz, 17/53'lük kısmını fenerbahçe, 13/53'lük kısmını beşiktaş ve 6/53'lük kısmını da trabzonspor alıyor. bursaspor da bu sezon şampiyon olursa bu payın 1/54'ünü alacak sadece. biz ise 17/54'lük kısmı almaya devam edeceğiz. diğer takımlar şampiyon olursa yine 17/54'lük kısmı alacağız değişen bir şey yok. bir de dikkat edilmesi gereken şu husus var. eğer bursa değil de mesela fenerbahçe şampiyon olursa pastadan 18/54'lük payı alacak. yani bursa alacak diye endişeleneceğimiz para fenerbahçe'ye gidecek. şimdi seçim sizin. bu paranın fenerbahçe'ye mi gitmesini tercih edersiniz yoksa bursaspor'a mı?

    hak etme konusuna gelelim şimdi de. eğer ki bursaspor bu sezon şampiyon olursa bu şampiyonluğu sonuna kadar hak etmiş olacak. tıpkı biz şampiyon olursak hak etmiş olacağımız gibi. bu takım da bir anda bu seviyeye gelmedi dostlar. son 1,5 sezonda açık ara en çok puan toplayan takım bursaspor. volkan ve sercan gibi 2 tane alt yapı oyuncuları var mesela. yine yakın bir tarihte vitrine sunacakları ismail hakkı ve muhammet var. sorarım şu an hangi takımın alt yapısı bu kadar futbolcu üretiyor? ergiç ve batalla gibi 2 tane yabancı oyuncuları var. hangisini koymazsınız elano'nun yanına? bütün bunlara baktığımız zaman planlı bir yapılanma görülüyor ve bu planlı yapılanmanın da semeresini belki de şampiyonlukla alacaklar. bir de şampiyonlar ligi konusu var. bursaspor'un şampiyonlar ligi'ne yakışmayacağı söyleniyor. hayır sanki her sene şampiyonlar ligi'ne giden takımımız grubundan çıkıyor ya... neden yakışmasın abi bursaspor şampiyonlar ligi'ne? taraftarı mı yok? stadı mı kötü? stadının zemini mi kötü? kadrosu çok mu kötü? en azından ünirea kadar iyi değil mi? 2 sene önce cluj roma'yı culio'nun golüyle yenince hepimiz culio'yu ve cluj takımını alkışlamadık mı? o zaman sarsıldı mı şampiyonlar ligi'nin prestiji? şimdi bursaspor roma'yı ozan ipek'in atıtığı golle yenemez mi? yenerse cluj gibi sempatik gelmez mi tüm avrupa'ya. ayrıca biz en son 4 puan topladık şampiyonlar ligi'nde fenebahçe 2 puan. bursaspor da en kötü ihtimal 1 puan alır işte ne fark eder? beşiktaş 8 yedi liverpool'dan bursaspor da 9 yemez emin olun.

    sözün özü dediğim gibi galatasaray şampiyon olmazsa kim olursa olsun umrumda değil. ancak şayet bursaspor olursa şampiyon, şampiyonluğa da şampiyonlar ligi'ne de en az diğer takımlar kadar yakışacak ve şampiyonluğu ve şampiyonlar ligi'ni hak etmiş olacaktır.
App Store'dan indirin Google Play'den alın