• 1281
    (bkz: #3460399)

    sosyolojik olarak çok doğru bir tespite imza atmış yazar.

    ne yazık ki toplumlar o dönemin yöneticilerinden ciddi şekilde etkileniyor.

    örneğin bu neslin gençleri "eyy bilmem kim" kalıbını kullanmak başta olmak üzere bazı siyasetçi kalıplarını öğrendiler.

    sadece gençler değil toplum da böyle. bizim ülke zaten geçmişini çabuk unutan bir ülke. 20 yıl da her şeyi unutmak için çok çok uzun bir süre. inanın insanlar 2002 öncesi nasıl yaşadığımızı unuttular.

    televizyon karşısında siyasetçilerin birbiriyle tartışmasını unuttu. liderlerin birbirleriyle sık sık görüş alışverişinde bulunmasını unuttu. bağımsız gazetecilerin siyasetçilere çatır çatır soru sordukları günleri unuttu. şu an mesela farklı partilerin zaman zaman bir araya gelip konuşmalarını bile kek yiyip kahve içmekten başka bir şey yapmıyorlar diye alaya alıyorlar. insanlar demokratik olan her şeyi unuttular. 2002 öncesi gayet sıradan bir olay olan imamoğlu-yıldırım açık oturumu insanlar tarafından nasıl şaşkınlık ve sevinçle karşılandı. ne demek istediğimi anlatabiliyorumdur umarım.

    dilerim demokrasi kültürü adına unuttuklarımızı hatırlayacağımız, gençlerin de bunları öğrenip özümseyeceği, "bizim ülkemizde de o gitmek istediğimiz ülkelerdeki gibi demokrasi gelişmiş" diyebileceği günler gelir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın