resim
Okan Kocuk
Takım:Samsunspor
Mevki:Kaleci
Yaş:28
Boy:1.87
Uyruk:Türkiye
  • 1174
    (bkz: 24 eylül 2022 galatasaray istanbulspor maçı)
    yediği golün ofsayt olup olmaması mühim değil. önemli olan çok ama çok basit bir toptan gol yiyebilmesi. herkes uğurcan, altay ve ersin ile kıyaslayıp aynı seviyede görüyor. sanki tek eksik düzenli oynamaması. üstelik giresunspor’da bir yılı oynayarak geçirdi. basit bir hazırlık maçında dahi olmadık gol yiyebilen kaleciyi önemli bir maçta sırf yabancı kuralından dolayı kadroya yazmak intihar olur. kendisi galatasaray’ın 1. kalecisi olabilecek kalitede değil, hiç de olmadı. üstelik muslera bu standardı öyle yükseltti ki, hiç bir yerli kaleci aynı beklentileri karşılayacak düzeyde değil.

    öte yandan kendisi uğurcan çakır altay bayındır ersin destanoğlu grubuna değil, harun tekin irfancan eğribayat gökhan akkan grubununa daha yakın kalitede bir kalecidir. kaldı ki başta ersin olmak üzere uğurcan ve altay da ne muslera seviyelerine gelebilir, ne de önemli başarılar hedefleyen bir takımın uzun yıllar kalesini koruyabilir. lüksemburg’dan yere yatmadan 3 yiyen uğurcan*, kiev’in doğru düzgün 3 şutundan 2’sini yiyen altay* ve kalesine gelen isabetli neredeyse her şutun tamamını ağlarında gören ersin ile kıyaslanıp, onlardan birer ikişer adım geride olan bir kaleciden fazlaca bir beklentiye girmemek gerek.

    transfermarkt bonservis verileri yahut türk spor basınının abartı ve yalan haberleri gerçeği değiştirmiyor. 36 yaşındaki bir muslera okan’dan da, ligdeki diğer yerli ve yabancı tüm kalecilerden de birkaç gömlek üstün kalecidir.
App Store'dan indirin Google Play'den alın