resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3776
    okan buruk ve oynattığı oyun ile alakalı bir analiz yaparken, teknik direktörlük tarzını ve hangi isimlere benzediğini baz alırsak, esinlendiği isimlerden biri fatih terim olsa da esnekliğiyle tarzının daha çok carlo ancelotti ve marcello lippi gibi italyan teknik direktörler ile benzerlik taşıdığını düşünüyorum.

    ana planında mümkün mertebe dikine paslar ile rakip kaleye hızla giden bir hücum planı var. ancak, maçına ve rakibe göre gerektiğinde sonuç için risk alarak tüm hücumcuları da oyuna alabiliyor, katı bir savunma da yaptırtabiliyor. zaten, oyuncular ile iletişimi ve saha içinde katı bir taktik disiplin yerine oyunculara fazlasıyla özgürlük vermesi de ancelotti ve lippi tarzını hatırlatıyor. kadro kalitesi yükseldikçe başarı oranı artıyor ve bu yönüyle büyük takım teknik direktörü olarak görüyorum kendisini.

    öbür yandan; galatasaray'ın sahada katı bir taktik disiplin göstermesini, guardiola, de zerbi, marco rose ve jürgen klopp gibi belli bir ekol futbolu görmek isteyen ve galatasaray teknik direktörünü bu konuda değerlendiren taraftarlar okan buruk'un oynattığı futbolu hiçbir zaman beğenmeyebilir ve genelde olumsuz görüş belirtebilir.

    ancak, okan buruk'a carlo ancelotti tarzı bir teknik direktörmüş gibi bakılabilir ve oynattığı oyun buna göre değerlendirilebilirse, bana göre düşünceler daha olumlu yönde değişecektir. nasıl diyeyim okiball, burukball, okanball gibi isimler ile tüm dünyada ilgiyle izlenecek videolar yapılacak bir futbol belki hiçbir zaman oynatmayacak ama sıkıcı olmayan izlemesi keyifli bir futbol ve başarı vaat ediyor bana göre okan hoca.
App Store'dan indirin Google Play'den alın