resim
Okan Buruk
Görev:Teknik Direktör
Takım:Galatasaray
Yaş:50
Uyruk:Türkiye
  • 3771
    çok acimasiz ve yersiz elestirildigini dusunuyorum.

    sahsen okan buruk'un gelmesine notr yaklasiyordum ama ilk 6 maçlik sureci gayet iyi yonetti. bana kalsa yeni kurulan ve yapilanan bir takimin sonuçlardan bagimsiz futboluna odaklanmak gerektigi fikrindeyim ama okan buruk benim gibi turkiye ortamini bildigi için bu fikrin tamamen geçersiz oldugunu ve asgari kayipla ilerlemesi gerektigini fark etmis, geçen sezondan kirilgan yapidaki bir takimi devraldigini fark etmis ve ilk maçlarda asgari risk almayi tercih etmis. bu gayet anlasilir.

    takimin hiçbir sey oynamadigi tezine kesinlikle katilmiyorum, takim gayet de ne oynamaya çalistigi anlasilir biçimde ipuçlari veriyor ama su an aksayan bazi noktalar var. bu oyunu begenmek veya begenmemek tercih meselesi, zamanla oturup oturmayacagini da bilmiyorum ama benim godugum, elindeki stoperlerle surekli dar alan baskisi uygulayamayacaginin farkinda. nelsson bile yerlesik savunmadan çikip yuksek basinca defolari ortaya çikan bir oyuncu, marcao da gittikten sonra boyle bir risk almak oldukça mantiksiz olurdu. okan buruk, bir donem besiktas'in senol gunes yonetiminde yaptigi gibi bilerek genis mesafeli oynuyor (gunes bunu elindeki kadro yasli fakat teknik kalitesi yuksek oldugu ve çok iyi uzun top yonlendirdigi için yapiyordu). bu oyunu bilerek oynayinca o mesafenin getirecegi eksileri minimize edip kendi silahlarini etkinlestirmeye çalisiyor, su an için basarisiz oldugu soylenemez. on alan baskisini daha ziyade tempo ayarlamak için kullaniyor (bu kadar genis mesafede ileri uçlunun top kapma hedefli basmasi mumkun degil), boylelikle rakibi ikinci bolgeye çabuk geçmeye zorluyor ve asil kiskaci, mertens'in geriye dogru etkin presiyle torreira'nin olaganustu alan kapatma becerisi sayesinde ikinci bolgede kuruyor. beklerin ve ozellikle pva'nin da gerektiginde içerlek oynadigi bu duzende gobek tamamen kontrol altina aliniyor. rakibin çikarken ikinci bolgede kaptirdigi toplari yine genis alanda iki hizli adamla islemek de eldeki oyuncu profiliyle gayet mantikli, kerem ve yunus çok bireysel hata yaptiklari için sonuç almakta sikinti çekti takim ama taktik açidan topla bulusma sayilari, yerleri ve kat etmeleri aslinda sablonun basarili olduguna isaret ediyor.

    buna karsilik takim geriye dustugu iki maçta, maçin belirli bolumlerinde bu duzenin disina çikarak geri gelmeyi basardi yani daha dar alanda ve yuksek baskili setlerde de çok açik vermeden skoru kopardi. rakiplerin kalitesiz olmasi bu tespiti biraz zayiflatsa da geçen sezon cehennemi yasamis oyunculardan kurulu bir kadroyla bu esnekligi saglamak yabana atilacak bir sey degil.

    çok sasaali bir oyun yok ama galatasaray oyle veya boyle 7 maçin 4'unu deplasmanda oynamis olmasina ragmen yarista, oyun seviyesini yukseltebilecegine dair emareler var ve puan kaybettigi iki maçi da pozisyon anlaminda kazanbilecek durumdaydi (giresun maçinda oyun kotuydu ama trabzon deplasmani pozisyon netligi itibariyle kazanilacak bir maçti).

    kisacasi ileriyi gormek için gunu kurtarmanin elzem oldugu bir ulkede su ana kadar ben oyle net bir falsosunu goremiyorum. o oyuncuyu neden adam edemedi, bu degiskligi bu dakikada neden yapmadi denebilir ama genel resme bakinca bence kendine hedef koyduysa bu ilk 7 haftada, o hedefi tutturmustur.
App Store'dan indirin Google Play'den alın