resim
Yusuf Demir
Takım:Galatasaray
Mevki:Sağ Kanat
Yaş:21
Boy:1.73
Uyruk:Avusturya
  • 453
    öncelikle, sıklıkla türk olduğunun ve bu yüzden yerli sayılması gerektiğinin vurgulanmasını saçma buluyorum. "yerli" statüsünün milliyetle ilgisi yoktur. çocuk yaşlarından itibaren türkiye'de futbol eğitimi verdiğiniz, yetiştirdiğiniz, emek ve vakit harcadığınız, cebine harçlığını koyup yemeğini yedirdiğiniz kişi ugandalı da olsa, iskandinav da olsa yerlidir. statünün ne olduğundan bağımsız söylüyorum bunu.

    aksi örnekte yurt dışında yetişmiş, gelişiminde en ufak bir katkınızın bulunmadığı, üstüne üstlük milli takıma dahi davet etmeyecek kadar tanımadığınız, takip etmediğiniz oyuncunun anası babası türk diye yerli olmaz. bu oyuncuları hangi milli takımda oynaması gerektiği konusunda yargılamak da hadsizliktir.*

    türk milli takımında oynatılabilme durumu varsa ve havuza kazandırılacaksa, kendi rızası da varsa buradan yürünebilir. kendisiyle aynı statüde olduğu halde yerli sayılan pek çok oyuncu var nihayetinde. ama türkiye'ye transfer olmasa ne milli takıma alınması ne de diğer konularda yusuf kimsenin umrunda olmayacakken bir anda gündem olması üzücü. :')
App Store'dan indirin Google Play'den alın