resim
Gedson Carvalho Fernandes
Takım:Beşiktaş
Mevki:Merkez Orta Saha
Yaş:25
Boy:1.83
Uyruk:Portekiz
  • 3055
    besiktas'in 6 milyon euro karsiliginda bonservisinin yarisina sahip oldugu portekizli iki yonlu orta saha.

    oncelikle bu ucretin fahis bir ucret oldugunu belirtmek isterim cunku gedson 12 milyon euro degerinde bir oyuncu degildi. kadro disi birakilmis 6 ay neredeyse maca cikmamis satisa cikarilan bir futbolcuydu.

    kendisine gelelim sahsen kendisini cok begenen ve gelmis gecmis en buyuk transfer calimi olarak goren biriyimdir, sozlukte beni taniyan herkes bunu bilir. gedson fernandes bizde oynadigi yarim sezon form bulduktan agzimiza bal calarak gitti. benfica'da bulundugu surede bize gelmek icin her yolu denedi cunku aslinda galatasaray da kendisinin agzina bir parmak bal calmisti. gelismeleri biliyorsunuz sonucta bir takim olaylar gelisti ve burak elmas kendisini besiktas'a peskes cekti.

    bu sezon gosterdigi kotu performansla tepkileri hafiften uzerine toplamaya basladi. lakin ben hala kendisinin kotu bir oyuncu olmadigini hatta cok iyi bir futbolcu oldugunu dusunuyorum. peki neden bu kadar rezil performans gosteriyor diye soracak olursaniz onu da aciklamaya calisayim. gedson kariyeri boyunca belli bir sistemi bulunan, oyunu rakibine kabul ettiren ana planlarin haricinde b,c,d v.s. planlari olan kuluplerde oynadi. en onemlisi de benfica, tottenham ve galatasaray'da surekli cok guclu oyun kurgusuna sahip hocalarla calisti. fatih terim'in son donemini begenmeyebilirsiniz lakin hocanin oyun kurgusu her daim cok guclu olmustur, yanlis oyuncu tercihleri, saha icinde kalamamasi, bazen sanssizliklar falan apayri konular.

    besiktas'ta ise valerien ismail'in oyun kurgusunun herhangi bir anadolu kulubu takimindan hicbir farki yok, hatta konyaspor, adana demirspor gibi takimlarin oyun kurgusu besiktas'in cok uzerinde. bu takimlar besiktas'tan kat be kat buyuk takim oyunu oynuyor. ayrica bir kac oyun planina da birden sahipler. besiktas futbol takiminin herhangi bir alternatif oyun plani olmadigi gibi topu weghorst'a dikip ileride hizli basip sekenleri toplamak uzerine kurulu tipik bir kucuk takim oyunu bulunuyor. defanstan herhangi bir cizilmis set ile cikmayi falan gectim normal dikine oyun bile oynamiyorlar. savunmadan top tasiyabildikleri tek an gedson'un insiyatif aldigi anlar onun disinda neredeyse yoklar.

    hal boyleyken gedson'un fark yaratan bir oyuncu olmasini beklemeleri kendileri icin her daim hayal kirikligi yaratacak. bunlari da asla ben gedson ovmustum hakli cikmak istiyorum gibi bir sebepten dolayi soylemiyorum. rakibe giden hicbir oyuncu icin iyi dilekte bulunacak biri degilim. hatta umarim boyle devam ederler ve gedson'u tamamen kaybedip 6 milyonu cope atmis olurlar.
App Store'dan indirin Google Play'den alın