• 17
    futbolla az ya da çok ilgilenen herkesin ortak fikri şu ki alanya her zamanki gibi defanstan pasla çıkacağım fetişiyle oynarsa fenerbahçe çok farklı bir galibiyet alır.

    fenerbahçe'nin bu sezonki 2 maçı kendilerinin defolarını açıkça ortaya koydu. 1-0 kaybettikleri konyaspor maçı ve 2-2 biten rennes maçında, rakiplerin savunma arkasına attıkları toplara çare bulamadılar. tek kurtuluşları kalkan ofsayt bayrakları.

    bu planı sahaya sürmek ne kadar zor olabilir bilemiyorum. sırf bu plan üzerinden yürüsen hiçbir şey olmasa bile fener takımının boyunu uzatırsın ki bu da en azından fenerbahçe'nin temposunu uzun süreli kılmaz ve böylelikle atak devamlılığı şansı da vermezsin.

    bence fenerbahçe'yi etkisiz kılmanın yolu merkez özellikli kanatlardan kurulu bir 4-4-2'den geçiyor. ilerideki forvetlerin de hızlı kanat oyuncularından bozma olması gerekiyor. net santrforla oynamak bence fenerbahçe'nin işini çok kolaylaştırıyor. zira zaten 3 stoperle bekliyorlar. savunma arkasına koşu planını bu tip oyuncularla da uygulamak çok zor. savunma çizgisine dikkat edildiği vakit zibille pozisyon bulursun fenerbahçe'ye karşı.

    ama ben de çoğunluk gibi düşünüyor ve alanyaspor'un farklı bir skorla mağlup olacağını ön görüyorum. beşiktaş 10 kişi kalmasa 10 tane atıyordu bunlara.
App Store'dan indirin Google Play'den alın